Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Dyskusja o wymianie pasażerskiej.

(1/4) > >>

matek123:
Wydzieliłem z wątku o Kaliskiej. https://eu07.pl/forum/index.php/topic,34043.0.html

--- Cytat: AIR w 10 Stycznia 2022, 11:17:11 ---Ad 4. Mam pytanie jak można zmienić czas wymiany pasażerów? Chodzi mi o sytuację jak jesteśmy opóźnieni względem rozkładu.

--- Koniec cytatu ---
Z tego co wiem (Yb potwierdza), że czas wymiany pasażerów jest zaszyty w exe na stałe i zależy od parametrów (rodzaju) punktu w rozkładzie jazdy.

AIR:
Nie wiem czy dobrze rozumiem tzn. że któreś parametry rozkładu jazdy za to odpowiadają?
Generalnie chodzi mi o to, żeby minimalny czas (w postaci ilości pasażerów do wymiany) był co najmniej te 10-15 sekund, ponieważ teraz często można spotkać sytuację (będąc opóźnionym) gdzie dosłownie sekundę po otwarciu drzwi już odstajemy "gotów"...raczej nierealne.

matek123:
Chodzi o to, że są (chyba) 2 czasy wymiany pasażerskiej jeden dla stacji, a drugi krótszy dla p.o.

--- Cytuj ---gdzie dosłownie sekundę po otwarciu drzwi już odstajemy "gotów"...raczej nierealne. "
--- Koniec cytatu ---
Wydawało mi się,  że to jest naprawione, kiedyś odjazd był podawany zanim dało się komendę otwarcia drzwi.

mareczek:
Spotkałem się z postojami około minuty, 30-paru sekund jak teraz, widziałem też przypadki (chyba na "Drawinowie od rana" tak jest) gdzie postój to dosłownie 8-10 sekund. Warto dorobić jakąś opcję, bo co innego stacja węzłowa a co innego stacja przelotowa na zadupiu (tutaj często postoje jak na przystankach).

AIR:
Zgadza się @mareczek  jak jesteśmy opóźnieni to on losuje ilość wymiany pasażerów dowolnie, a dobrze by było jak by losował z jakiegoś przedziału np 15-30 sek.
Czy ktoś po za @tmj jest w stanie to jakiś sensownie poprawić?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej