Symulator EU07 (i nie tylko) > Wydział zamówień
ET21
matek123:
Pudło jest już zamapowane. "Grube" detale też. Teraz pora na drobnostki typu deski i szynoprzewody na dachu. Na podstawie fajnych materiałów od @mechatronik zrobiłem reflektory. Równolegle z mapowaniem na bieżąco naprawiam topologię modeli (jakieś podwójne ścianki, ukryte ścianki itp.).
Pierwsza tekstura wymienna powoli się dogęszcza (prlanowany rozmiar 4x4 k, gęstość mapowania 4px/1cm2) . Kończymy z ukrywaniem wariantów przeźroczystością. Dzięki temu zaoszczędzimy miejsca na teksturze. Aktualnie mamy wersje zderzaków. Jeżeli chodzi o pantografy, to
Sawi:
No to fajnie że to tak ruszyło. Ja bywam sporadycznie tutaj i mam sporo nieprzeczytanych stron, więc trochę mija zanim coś wśród nich się dostrzeże. Z tego co pamiętam to dach był w większości przeze mnie zrobiony i niewiele tam już brakuje. Pisałem jakiś czas temu z Pawłem by mi podesłał wspólne manele z jego siódemki, bo jakby nie spojrzeć to są takowe, ale później kontakt się urwał gdy zostałem zmuszony do zrobienia sobie tej ostatniej przerwy. Ile to jeszcze potrwa nie wiem, ale niebawem planuję ogarnąć tego kompa i zajrzeć co tam dokładnie na nim jest. Macie w planach nowy wózek może? @chrzan robi świetne wózki, więc myślę że warto do niego zagadać. Ja to jedynie miałem zaczęta ramę i bodajże zrobione koło.
EDIT:
Daj też znać na czym w końcu stanęło z tymi pantografami bo widzę że o tym też pisałeś ale nie skończyłeś. Pzdr
matek123:
Z pantografami zaczekam na Gopa. Konwertuje z trainza kozacki model.
Sawi:
Moje kilka lat doświadczeń w konwertowaniu taboru pokazało, że nie raz bywa z nim tak że więcej z tym roboty niż zrobieniem czegoś od zera, ale jako że domyślam się o którym modelu może być mowa, to mam nadzieję że tym razem będę mile rozczarowany.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej