Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Problem z rozjazdem krzyżowym - anglikiem :]

(1/1)

Kipek von Chojna:
Szczęść w barze bracia i siostry w Maszynie ulubowani. Jak już z pewnością się zorientowaliście problem mam z rozjazdem krzyżowym. Otóż w maxie7 (korzystając ze skryptu Jaśnie Pana Wasyla) kiedy wstawiam "rozkrzyż" wygląda to bardzo ładnie. Problem zaczyna się kiedy chcę przez niego przejechać już w symku. Otóż jak wjeżdżam na środek tego rozjazdu, to wyskakuje błąd o wykolejeniu - eu07-007 at NULL Track - czy coś w tym stylu :] Poza tym jak zauważyłem sam rozjazd jest jakiś hmm.. dziwny - taki "połamany". Czy ktoś mógłby mnie oświecić co robię źle ?? Zaznaczam że do tej pory wszystko było ładnie. Problemy się zaczęły niedawno. Tutaj fotka podejrzanego o zamieszanie: http://img473.imageshack.us/img473/7333/rozkrzy6hl.jpg Czy nie wydaje się Wam, Szanowni Państwo troszkę dziwny? Prosiłbym o pomoc i jeśli to możliwe to podesłanie odpowiednich plików o ile stanowiłoby to rozwiązanie problemu na mój e-mail: ks5911@wp.pl
Thanks from the mountain ;)

hunter:
A skala zgadza sie? Nie przesuwales przypadkiem czegos? Bo wyglada jak by podklad byl zeskalowany...

Sciagnij sobie anglika autorstwa Paula: http://paul.kolej.szczecin.pl/maszyna/rozkrz34R150.rar . Nie powinno być z nim problemów. Używam go w swojej trasie i wszystko jest cacy.

Parametry: długość 34M, kąt 6.494 stopnia, radius 150.
Pozdrawiam.

youBy:
Otóż, wyłamię się i zapodam dla wszystkich. Autorem tego rozjazdu jest Paul, ja tylko trochę przerobiłem ten plik, żeby można go było używać w skryptach. Oto on (na podkładach drewnianych):
http://rapidshare.de/files/6947513/Anglik.rar.html
Jeśli chcesz mogę też umieścić skrypt do wstawiania rozjazdów, który przerobiłem i używam. Pozwala on na samodzielne nazywanie anglików, w przeciwieństwie do skryptów, które nazywają go "Anglik_test****".

Dodano po 5 minutach:

--- Cytat: "Hunter" ---A skala zgadza sie? Nie przesuwales przypadkiem czegos?
--- Koniec cytatu ---

Otóż informuję Cię, że któreś skrypty miały załączony właśnie taki dziwny rozjazd kryżowy

--- Cytuj ---Null track jest wtedy gdy wjezdzasz tam gdzie jest to cos krzywego czy przed tym? Jesli przed tym to rozjazd jest polaczony na pewno z torami?
--- Koniec cytatu ---

na moje oko to w tym błędnym pliku zwrotnice nie są ze sobą połączone flexami i dlatego tak się dzieje, ale mogę się mylić. W końcu dawno tego nie widziałem, a nie jeździłem po tym rozjeździe, jak tylko zobaczyłem, że ma za wąską podsypkę

Kipek von Chojna:
Dziękuje Wam bardzo. Nie wiem nawet jak to zrobiłem i co pozamieniałem ale najważniejsze że działa :) Już teraz sie nie wywalam :) Cierpliwości a niedługo udostępnie moją badziewną traskę. Jeszcze tylko pomęcze eventy ;) Pozdrawiam.

uetam:

--- Cytat: "Kipek von Chojna" ---Dziękuje Wam bardzo. Nie wiem nawet jak to zrobiłem i co pozamieniałem ale najważniejsze że działa :) Już teraz sie nie wywalam :) Cierpliwości a niedługo udostępnie moją badziewną traskę. Jeszcze tylko pomęcze eventy ;) Pozdrawiam.
--- Koniec cytatu ---

Brzydki ten rozjazd... Dlaczego on jest taki krzywy? Ja mam ladniejszy, jesli chcesz.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Idź do wersji pełnej