Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Generator rozkładów jazdy
tor424:
Update v 1.07
Changelog: - Poprawka: Od teraz przy wczytywaniu rozkładu puste pola godzin są zastąpione znakiem "|" (Aby program się nie wysypywał przy próbie zapisu rozkładu przez puste pola).
- Poprawiono kodowanie przy wczytywaniu rozkładów. Od teraz poprawnie powinny wyświetlać się Polskie znaki.
- Istotna myślę zmiana Prędkość maksymalna jest teraz wpisywana na wysokości nazwy stacji, a nie w linii pod nią. (Zgodnie z aktualnymi standardami MaSzyny czyli obecnymi w plikach rozkładami jazdy).
- Poprawiony błąd odczytywania prędkości, że odczytywana była tylko pierwsza prędkość.
- Poprawione zostało odczytywanie rodzaju pociągu. Problem dotyczył nazw, które zaczynały się od cyfr np. 36WEa
HotFix #1 Poprawione zostało odczytywanie godzin odjazdu/przyjazdu oraz kodowanie tekstu.
HotFix #2 Ponowne poprawki kodowania tekstu oraz zmiana fonta w liście.
Link został zaktualizowany w pierwszym poście.
Jeśli chodzi natomiast o problem z godzinami.. Niestety nie udało mi się go odtworzyć choć przepisywałem taki sam rozkład jak na screenie. Czy mógłbyś załączyć swój przykładowy rozkład w którym nie odczytuje Ci godzin?
Kogut:
Po poprawce program nadal nie czyta godzin, zastępując je kreskami oznaczającymi przelot. :/ Zamiast polskich znaków u mnie nadal pojawiają się znaki zapytania. W załącznikach testowane rozkłady.
tor424:
Problem z godzinami był w odczytywaniu spacji. Ja miałem jedną z przodu a Ty inaczej i dlatego mi odczytywało Tobie nie. Jeśli chodzi o brak vmax'ów na screenie to masz rozkład o "starym standardzie" czyli masz vmax w drugiej linii pod nazwą stacji, a program szuka go w pierwszej tam gdzie nazwa stacji. Rozwiązaniem jest wygenerowanie nowego rozkładu i będzie odczytywany poprawnie.
Kodowanie oraz problem z godzinami został załatany w hotfixie - Link zaktualizowany.
Kogut:
Problem z godzinami elegancko załatany. Polskie znaki niestety dalej się sypią - przykład w załączniku.
tor424:
Kodowanie zostało teraz zmienione przy odczytywaniu plików. Dodatkowo font w liście również został zmieniony aby był czytelniejszy niż dotychczasowy rozpikselowany domyślny font. Link zaktualizowany
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej