Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Generator rozkładów jazdy
tor424:
Update v 1.04
Changelog: - Dodano wsparcie dla nietypowych rozdzielczości typu 1024x768. Niższe rozdzielczości jak 800x600, 640x480 są nie obsługiwane
Link zaktualizowany w pierwszym poście.
Kogut:
Mam jeszcze trzy delikatne sugestie - w mojej opinii pola "Nazwa pociągu" i "Kategoria pociągu" nie powinny być obligatoryjne do wypełnienia przy generowaniu rozkładu, ponieważ przy tworzeniu rozkładu dla pociągu służbowego, oba te pola są niepotrzebne; sugeruję również automatyczne proponowanie nazwy pliku z rozkładem przy jego zapisywaniu, pobierając dane z pola "Rodzaj i numer pociągu". Utworzone pliki z rozkładami są kodowane w UTF-8 BOM, a my póki co używamy kodowania ANSI, tak więc dla uniknięcia konieczności ręcznej zmiany kodowania propozycja, by rozkłady tworzyły się w ANSI, o ile oczywiście jest to możliwe. :)
tor424:
Update v 1.05
Changelog: - Od teraz pole "Nazwa pociągu" oraz "Kategoria pociągu" nie są wymagane i mogą pozostać puste.
- Rozkłady zapisywane są w formacie ANSI (1252) zamiast dotychczasowego UTF8
- Nazwa pliku do zapisu ustawiana jest na podstawie pola "Rodzaj i numer pociągu" (preferowana, ale można sobie ją zmienić).
Link zaktualizowany w pierwszym poście.
Hirek:
Przy próbie zapisania rozkładu wyrzuca taki błąd.
Określony argument jest spoza zakresu prawidłowych wartości.
Nazwa parametru: count.
Jaco:
--- Cytat: Kogut w 12 Listopada 2021, 21:11:30 ---w mojej opinii pola "Nazwa pociągu" i "Kategoria pociągu" nie powinny być obligatoryjne do wypełnienia przy generowaniu rozkładu, ponieważ przy tworzeniu rozkładu dla pociągu służbowego, oba te pola są niepotrzebne
--- Koniec cytatu ---
Zapewne masz rację, ale co do zasady znam wiele pociągów służbowych, które miały swoje prywatne nazwy...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej