Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Jeżdżący Ty2
Butchy_83:
--- Cytat: "piotrek" ---A wrzuciłeś plik kabiny SN61 do katalogu Ty2?
--- Koniec cytatu ---
nie:/ czyli chyba wszystko jasne..
zbych:
Mam w swoim symku starszy katalog z plikami TY-2 -wrak po ustawieniu na torze wyswietla sie razem z tendrem jako całośc tzn. widac ze jest połączony.. natomiast pa ustawieniu twojego pliku mam jakby dwa oddzielne modele ,parowozu i ok 1/2 metra tender?. Nie sprawdzałem jeszcze wpisów w plikach mmd, i chk. ale cos tu jest nie tak???
Co do komunikatu blad: cab not initialised! to mimo wstawienia plików kabiny nadal sie wyświetla chociaz ładuja sie bez problemu ale AI go nie potrafi uruchomic.. stoi i sapie sapie i dmucha?? i nic wiecej.Moze ktos wie w czym tkwi błąd?
Pozdrawiam...
ammpp:
--- Cytat: "EU7_304" ---
--- Cytat: "piotrek" ---A na pewno masz połączone sprzęgi (we wpisie zamiast "0" na końcu musi być "3") ?
--- Koniec cytatu ---
Mam tak:
--- Kod: ---(...)
node -1 0 ty2-1234 dynamic PKP\ty2 none ty2 0.0 headdriver 3 0 enddynamic
node -1 0 ty2-1234-tender dynamic PKP\ty2 none tty2beczka 0.0 nobody 3 0 enddynamic
node -1 0 100486a dynamic PKP\bipa Bhp-66286.bmp bipa-a 0.0 nobody 3 3 passengers enddynamic(...)
--- Koniec kodu ---
A rzeczywiście. Nie dodałem tendra. Po dodaniu - ruszyło.
Ale swoją drogą nie wiem dlaczego - ten skład gubi wagony. I to za każdym razem, nie ujedzie paru metrów żeby czegoś za sobą nie zostawić. I to czasem zostaje sama lokomotywa, a tender z wagonami urywają się i zostają na trasie.
A tak BTW: Chyba trochę za szybko kręcą się koła :)
--- Koniec cytatu ---
TruckeR:
W Ty2 nie może być sprzęgu, zamiast 3 0 musisz mieć 0 0 . Jak ja sobie sam zrobiłem ten parowozik do jazdy jakiś czas temu też napotkałem ten problem, poeksperymentowałem i do takiego dziwnego wniosku doszedłem. Chociaż mozesz spróbować dać tam 7 0.
--- Cytuj ---A tak BTW: Chyba trochę za szybko kręcą się koła :)
--- Koniec cytatu ---
A do tego odwrotnie się kręcą, a część wiązarów pozostaje nieruchoma..
ZT-POZNAN:
Można nabierać wody z żurawia na stacji??
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej