Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Pomoc w doborze karty graficznej do Maszyny

<< < (3/11) > >>

Turbokibel:
Chodzi oczywiście o GTX 1660Ti? Więc tak, to jest dobra karta graficzna.

SpawaczTIG141:
@Frajman Nie, GTX 1650 się nie opłaca. Do Maszyny może jakoś starczy, lecz do innych gier będzie bardzo słabo.

@Turbokibel Oczywiście, już dwa lata posiadam 1660 Ti i sprawdza się bardzo dobrze. Delikatne spadki FPS występują w ETS2 i ATS na terenach z DLC, lecz dochodzę do wniosku, iż może to być wina optymalizacji na patchu 1.41.

renataccio:
buongiorno a tutti.
Ho scaricato la nuova versione del simulatore ma quando il treno comincia d accelerare oltre i 60 70 km/h o quando entro in stazioni graficamente impegnative comincia ad andare a scatti ( ogni secondo si blocca per poi riprendere ) .
Ho un I5 2900 Hz con 16 gb di Ram e una scheda Gforce 550 con 4 mb di ram dedicati.
Possibile che con una configurazione così il simulatore non riesca ad andare liscio ?
grazie
cordialmente
Renato Pezzano

Joachimowicz:
Buongiorno seniore. Noi no parla italiani. Per favor parla ignlese. Grazie amico.

mac310:
Ja podszedłem do sprawy budżetowo i bez planów na inne gry. Wczesniej korzystałem z laptopa, który jest dość dobrze wyposażony (i7, 32GB RAM i 512GB SSD) ale ma tylko GeForce MX130. Na takim sprzęcie miałem około 20-30 fps. Generalnie dało się jechać ale bez szaleństw. W związku z tym, że mam fizyczny pulpit to postanowiłem wbudować płytę główną z i5 (z odzysku) i zastosować w miarę budżetową kartę GTX1050Ti z 4GB. Dla mnie to i tak skok jakościowy bo w zasadzie mam zwykle stabilne 60 fps (włączyłem sobie ograniczenie w starterze, żeby nie katować jej na 100%). Przy testach bez ograniczenia miałem między 50, a 150 fps przy dość wysokich ustawieniach grafiki w starterze.
Dla mnie to wystarczająco dobra opcja jest.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej