Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
EC Dobre - dekoracja elektrociepłowni i okolic
M79r:
--- Cytat: KKMINT w 17 Września 2021, 13:44:11 ---
--- Cytat: Hubertnator23 w 16 Września 2021, 20:40:01 ---
--- Cytat: KKMINT w 16 Września 2021, 20:20:03 ---jednak ja nie umiem dodawać składów
--- Koniec cytatu ---
Umiesz pisać sceanariusze, a nie umiesz dodawać składów? Scenariusz bez żadnego pociągu? :o. https://wiki.eu07.pl/index.php/Dyrektywa_trainset
--- Koniec cytatu ---
A umiem, na kartce to umiem czy też w Wordzie, mi chodzi o MaSzynę...
--- Koniec cytatu ---
A Maszyne masz w kompie czy na kartce ? Narysować lokomotywe na kartce nie jest problemem. Ale stworzyć ją w Maszynie już tak
jakisrandomowynoob:
Dzisiaj prezentuję pierwszą publiczną wersję odświeżenia scenerii EC Dobre.
Względem starej wersji różnice są tylko kosmetyczne - pojawiło się (dużo) więcej trawek i drzewek, postawione zostały semafory (na razie nie podpięte pod tory - i tak nie pełnią chwilowo żadnej funkcji), wyrosła niewielka farma, zmieniony został blok EC oraz ogrodzenie wokół, na terenie samego EC doszła nowa hala, dystrybutor paliwa dla lokomotyw i hala dla kaczki. Dodatkowo po jednej ze stron EC pojawił się zalążek miasta, a po drugiej powstaje osiedle.
Oczywiście, nie jest to koniec dekoracji, gdyż na terenie samego EC zostało dużo do roboty (planuję wstawić nowe drogi i wylać beton pod hałdą węgla), a i w mieście przydałoby się jeszcze zrobić właśnie drogi i place oraz jakieś inne dekoracje. Chwilowa wersja skupia się na stacji i łączniku z EC.
Link: https://eu07.pl/userfiles/27862/EC_Dobre_zalesione-r2.zip
Wszelkie błędy typu lewitujące trawki itd. proszę zgłaszać w tym wątku. Bardzo chętnie przyjmę też porady nt. tego, co poprawić, oraz jak robić drogi i place.
Dzięki za pomoc i życzę miłej zabawy!
Edit: zapomniałem dodać: na chwilę obecną, drzewka i krzaki są cały czas jako "node" a nie "include". Ma to zapewnić możliwość ich łatwego znalezienia w plikach i relokacji w razie potrzeby. W paczuszce ze scenerią spakowane są również pliki t3d, umożliwiające pojawienie się drzewek przy tej formie plików.
Kuba02MK:
Powiem tak, wygląda to dość fajnie. Pomyślałbym jednak może nad dodaniem chociaż jakieś jednej drogi jakiegoś placu przy torach. Same tory na tym terenie wygląda dość surowo. W ten sposób można by tym urozmaicić teren, na którym spędza się najwięcej czasu na scenerii.
jakisrandomowynoob:
Drogi muszę się nauczyć robić, na pewno pojawią się na terenie EC oraz w mieście, to samo z resztą z placami.
Jakup:
Nie wiem czy tylko ja tak mam, ale w domkach nie ma tekstury dachu tak samo w semaforze karzełkowym obok su45 nie ma tekstury tabliczki
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej