Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Mój mały MaSzynowy ZNTK
fuji8:
Nie wiem co tu oceniać, przede wszystkim wziąłeś najbardziej wymagający model dla początkującego, zacznij może najpierw od jakiejś węglarki, albo nawet siódemki. W załączniku masz to, co zauważyłem do poprawy. Przede wszystkim: zrównać odcienie. Poprawić łączenia tak, aby faktycznie bok był prosty a nie jeden kawałek w dół albo drugi w górę. Musisz nauczyć się obsługiwać opcję " zniekształcenie soczewki", gdyż ewidentnie widać że nie zniwelowałeś beczki na czole. Te kwadraty co masz niby wymazane lampy, to to będzie widać, więc musisz to wymazać stempelkiem.
Maciejokiowski:
dobra jak mówicie że ET21 jest trudna do zrobienia to biorę się za coś innego.
Stele:
Trudna o tyle, że to jeden z bardziej skopanych modeli na które ktokolwiek próbuje kleić skórki. Nieproporcjonalnie zmapowany.
Toprus:
Proponuję wagony - cokolwiek - węglarki, platformy, kryte (pasażerskie są jednak trochę trudniejsze ze względu na wymaganą ilość sklejania). Materiały są dostępne i tylko czekają na jakąś złotą rączkę.
fuji8:
Metoda prób i błędów i samozaparcie. Sklej teksturę - tak jak Ci kolega wyżej napisał: węglarki czy nawet cokolwiek na próbę i wrzuć do testu dodatków. Musisz liczyć się z tym że będzie litania wytkniętych błędów. Doprowadzisz jedną teksturę do ładu i składu to zobaczysz że to nie jest takie hop siup jak się wydaje z perspektywy szarego człowieczka. W każdym razie życzę powodzenia.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej