Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Jak stworzyć model od podstaw?
KKMINT:
Witam,
chciałem zapytać jak można stworzyć model od podstaw? Chodzi mi oczywiście o tworzenie modeli pociągów do symulatora MaSzyna... Chciałbym się w to pobawić, zrobić np. kabinę do Husarza, Pendolino czy inne ciekawe pojazdy, których w symulatorze MaSzyna nie ma... Mam już zainstalowany program Blender, ale nie wiem jak zacząć... Proszę o pomoc- KKMINT
gg:
Fajnie,że masz ochotę tworzyć, ale lepiej zacząć od czegoś prostego np. budki i zapoznać się z wytycznymi. Pendolino lub kabina wymaga dużych umiejętności, które nabywa się stopniowo robiąc kolejne prostsze modele zaczynając od najprostszego, a kończąc na np. kabinie lub modelu lokomotywy.
Poradnik do blendera: (2.93) : https://docs.blender.org/manual/en/latest/index.html
PARKA:
Nie. Potrzeba na to zgody autora.
Stele:
A my mamy marnować czas na uczenie Ciebie, byś tego nie dał publicznie, tylko rozprowadzał kolegom na fejsbuczkach i szerzył czarny pijar złodziejstwem? Chyba kpisz sobie.
MasterYoda:
Pora się do edukować a nie nabijać posty bez sensu...
--- Cytuj ---Art. 49. 1. Jeżeli w umowie nie określono sposobu korzystania z utworu,
powinien on być zgodny z charakterem i przeznaczeniem utworu oraz przyjętymi
zwyczajami.
2. Następca prawny, choćby nabył całość autorskich praw majątkowych, nie
może, bez zgody twórcy, czynić zmian w utworze, chyba że są one spowodowane
oczywistą koniecznością, a twórca nie miałby słusznej podstawy im się sprzeciwić.
--- Koniec cytatu ---
Mam nadzieję, że to do Ciebie przemówi. Aha uprzedzając Twoje pytanie... Ustawa o prawie autorskim.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej