Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Drawinowo od nowa (rozmowy RT).
Kogut:
Zgodnie z dyskusją w wątku dotyczącym testów l053_południe (https://eu07.pl/forum/index.php/topic,31724.msg511355.html#msg511355), to zależy od regulaminu technicznego stacji.
--- Cytat: Wiggle w 27 Czerwca 2019, 22:11:24 ---[...]
Nie zawsze kierownicy zgłaszają gotowość. Wszystko zależy od tego jak jest to ujęte w regulaminie technicznym stacji. U mnie akurat na większości stacji, gotowość zgłasza maszynista.
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: hanys w 27 Czerwca 2019, 22:24:22 ---@Wiggle, gotowość pociągu do odjazdu dyżurnemu ruchu wyprawiającemu pociąg przekazuje uprawniony pracownik przewoźnika kolejowego, owszem w regulaminie technicznym stacji może pisać, że ma to być kierownik pociągu a zazwyczaj jest kierujący pojazd kolejowy. Ale takie PKP IC, PR czy KŚ mają swoje wytyczne ws. gotowości składu do jazdy. Przykładowo w IC gotowość zgłaszają kierownicy pociągu, mimo że u siebie w stacji mam zapis o kierującym pojazdem. < rozmawiając z jednym z kierowników z ic powiedział mi, że oni mają zgłaszać gotowość.
--- Koniec cytatu ---
Zatem z powyższych opinii wynika, że najlepiej wziąć mechanika do zgłaszania gotowości, bo ten najczęściej robi to w rzeczywistości.
MaciejM:
Zgodnie z instrukcją Ir-5 o radiołączności pociągowej §3 punkt 1, drużyna konduktorska może używać środków radiołączności:
- w komunikacji z maszynistą
- w komunikacji z dyżurnym ruchu, jedynie w przypadku zagrożenia bezpieczeństwa oraz potrzeby realizacji skomunikowań.
Wiggle:
--- Cytat: MasterYoda w 22 Kwietnia 2022, 23:47:42 ---Pytanko techniczne. Czy taką gotowość zgłasza kierpoć czy mech?
--- Koniec cytatu ---
Wszystko w zależności od regulaminu technicznego stacji. W większości przypadków gotowość zgłasza maszynista. Chyba, że jest to skład wagonowy, wtedy gotowość zgłasza kierownik pociągu. Ale tak jak napisałem na początku wszystko zależy od rt stacji.
mareczek:
Nazwiska muszą być podane, tym bardziej że dwie różne osoby (maszynista i dyżurny) muszą podać to samo nazwisko potwierdzając przyjęcie.
SpawaczTIG141:
Dzień dobry.
Z racji iż w wątku od dobrych kilku miesięcy zapanowała cisza, a także iż obsługa połączeń bez głosowych poleceń odjazdu jest dość męcząca, stwierdziłem iż jestem gotów podjąć się zorganizowania na nowo nagrywek na polecenia odjazdu podawane przez kierowników pociągów jakie możemy prowadzić na tejże scenerii.
Gotowość do obróbki nagrań zgłosił Hirek z Wydziału Repozytorium, który to już kilkakrotnie pokazał, iż jest w stanie wykonać tę pracę bardzo pięknie i sumiennie.
Proszę wymienione poniżej osoby, które pierwotnie zgłosiły się na kierowników, o potwierdzenie czy dalej wyrażają chęć zrealizowania tychże nagrań
Spis osób :
1. Kierownik EIC "Lech" @MaciejM @SpawaczTIG141
2. Kierownik TLK "Warta" @youBy
3. Kierownik misja nr 3 @matek123
4. Kierownik misja nr 4 @k. wojak
5. Kierownik misja nr 5 @EP07-385 @mk1991
6. Kierownik misja nr 6 @Fofal @krzechix
7. Kierownik misja nr 7 @Vanquish
8. Kierownik misja nr 8 i 9@maszynistaPR @Sebeq
Dziękuję.
Edit: Dla klarowności kolorem żółtym oznaczam osoby które potwierdziły chęć nagrania kwestii. Kolorem zielonym oznaczam osoby które nagranie już zrealizowały. Wykreślone nicki to osoby które nie odpowiedziały. Kolorem pomarańczowym (z racji na to, iż czerwony zarezerwowany jest dla Administratora) będą oznaczone osoby które nie wywiązały się z nagrań.
Na nagrania czekam do końca następnego tygodnia.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej