Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Drawinowo od nowa (rozmowy RT).
MasterYoda:
W sumie na Włodowice albo Grodzisk by pasowało.
Edit:
Tak oftopując nieco to po części rozumiem odchodzenie od "ludzkiego" zapowiadania pociągów. U mnie w Gryfinie zależy od DRa ale często gęsto zasadniczo nic nie jesteś w stanie zrozumieć z zapowiedzi oprócz dżingla.
mk1991:
Najpierw potrzebny był by system, który na podstawie dostępnych mu rozkładów jazdy i sampli budował by zapowiedzi. A co do zapowiedzi nie zgodzę się. Wszystko od akustyki zależy i od rozmieszczenia głośników. Przejedź się do Wrocławia czy Krakowa to poczujesz co to fatalna zapowiedź mechaniczna. źle dobrali głosy, ale to inna sprawa. No chociaż w Poznaniu sobie z tym poradzili. No ale to tam inne nagłośninie jest.
Frajman:
Ale to nie musi być tak jak w realu tz. że będą automatycznie generowane. Wystarczy że po prostu nagra się te krótkie kwestie, sklei się je w Audacity, a odtwarzane będą normalnie.
Edit: a właściwie to było bo jedyny tego typu system był w Poznaniu Głównym. Remont dworca (czyt. konwersja na Chlebak) ostatecznie zadecydował o jego likwidacji
mk1991:
Czegoś tu nie rozumiem. To co ty chcesz kleić skoro można po ludzku nagrać zapowiedzi dla poszczególnych składów. Z czego ty chcesz kleić w takim razie? Jeśli ludzie mają nagrywać to za jedno czy nagrają kawałek czy całość zapowiedzi, a pamiętaj o czymś takim jak intonacja, w poznaniu się to udało, ale tu nie koniecznie, no i aura otoczenie nagrywanego oczywiście jeśli mówimy o człowieku, o cięciu człowieka, a co jak ci wyskoczy w tle coś co przy takim cięciu połamie ci nagranie? Nie jestem za takim cudowaniem. Miało by to sens gdyby można było zbudować modułowe zapowiedzi, tak jak modułowe są zapowiedzi pokładowe, które mamy zrobione.
Frajman:
Powiedziałem tak, dlatego że po prostu nie chciałem powodować jeszcze innego nakładu pracy, ale jakby się tak zastanowić to rzeczywiście klejenie pojedynczych słów jest zdeka bez sensu...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej