Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Drawinowo od nowa (rozmowy RT).

<< < (6/16) > >>

MasterYoda:
Za Standardy.pdf

--- Cytuj ---Dźwięki:
1. Pliki dźwiękowe powinny być normalizowane.
2. Pliki powinny być w formacie PCM wav lub flac 16 bit, 48kHz, mono, chyba że
nagranie źródłowe jest gorszej jakości. Format flac jest preferowany. Wav należy
stosować dla plików w rozdzielczości 8 bit.
--- Koniec cytatu ---

HeroPie312:
Godziny nie da się przecież zsynchronizować z czasem maszyny z tego co mi ktoś pisał, więc jest ona dość zbędna bo będzie nieprawidłowa, opóźniona etc.
Również miejsca XXX trzeba dokładnie rozpisać, dokładne nazwiska (aby się nie powtarzały), dokładna masa i długość, dokładna lokalizacja (pod jaką tarczą/semaforem i na jako tor albo z jakiego toru etc.) a to wymaga czasu, który ja miałem ale niestety już nie mam, gdyż zajmuję się czymś innym. Gdy to się zrobi wszystko będzie śmigać.

hanys:
@MasterYoda, lepszą  forma nagrań rozmów  był  schemat transkeja, gdzie każdy  w ciągu  nagrywał  swoją  rolę,  a on później  sobie to wydzielał jak mu pasuje. Skoro składy  masy, metry nie są  jeszcze gotowe, to po co nagrywać  cząstkowe rozmowy? I tak jak już  wcześniej  pisane bylo, maszynista czy tam osoba zgłaszająca gotowość nie podaje godziny  zgłoszenia,  a to podaje dyżurny  ruchu. Jak maszynista woła o wjazd, to w 99% woła  jak sie zbliża  do tarczy bądź  ją minął, bardzo rzadko kiedy  mówi  się  o obiektach  inżynieryjnych. Jeżeli  wjeżdżamy  na wprost  nie widzę  sensu powiadamiania  tego drużynę pociągową, bo przecież  widzą  co im na semaforze świeci,  co innego jeżeli  takowe pytanie padnie na który  tor będzie  wjazd.  Tak samo przy manewrach czy odstawieniu składów,  wiem że  to trudne, ale trzeba określić  tor bądź  okręg  nastawniczy bądź  do jakiej  tarczy zostanie  skład  odstawiony. Zazwyczaj maszynista  się  dopytyje czy tu wystarczy,  czy tu będziemy  stali po wyjeździe  na dany tor odstawczy. Tak samo przy manewrach, nie podaje sie6 manewrów  tylko  podaje albo świeci  tarcze. Dodatkowo  należy  podać  informacje  na który  tor  jedziemy  i czy ów  tor jest  zajęty czy nie. Jest to dość  istotna  informacja  przy  zestawieniu  składów,  bo po wolnym  torze maszynista  może  jechać  40 a na zajęty  do 20. Także,  jeżeli  mamy trzymać  poziom i realizm to jednak podstawy  podstaw  muszą  być  zawarte w stenogramach.

krzechix:

--- Cytat: bve2 w 13 Kwietnia 2021, 18:17:31 ---A co z zapowiedziami peronowymi? Mam kilka różnych gongów, które można by wykorzystać, a komunikaty nagrać Ivoną i dodać pogłos...

--- Koniec cytatu ---

Sorka, że się przyczepię, ale czy nagranie zapowiedzi Ivoną, a potem wstawienie jako oficjalny dodatek do symulatora byłoby na pewno legalne? Chyba że posiadana przez Ciebie licencja na to pozwala, bo jakby nikt wcześniej nie robił tego oficjalnie do MaSzyny, stąd moja obawa

Frajman:
MaSzyna jest darmowa, więc jeżeli ma licencję to w mojej opinii nie powinno być problemu. Gdyby MaSzyna była płatna to również bym się obawiał.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej