Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Drawinowo od nowa
Bartek3g:
--- Cytat: EP08_015 w 26 Listopada 2022, 17:27:47 ---Kupilem karte gf gtx 780ti i w trybie graficznym pelnym w grabowku mam 5 fps. Nie tego sie spodziewalem po przesiadce z gts450 1gb.
--- Koniec cytatu ---
Niestety dla obecnych wymagań i poziomu symulatora, nie mówiąc już o postępach w przyszłości, ta karta nie była zbyt dobrym wyborem, jest już po prostu trochę za słaba.
Z tego co widzę jest ona porównywalna do GTX 970 i ta już byłaby lepszym wyborem, ponieważ jest nowsza, wyższej serii i ma obsługę tych nowszych rozszerzeń.
Żeby karta jeszcze trochę posłużyła do obsługi symulatora na "grywalnym" poziomie uważam że trzeba było zainwestować co najmniej w układ pokroju GTX 980 Ti.
robert357:
Eh, ja rozumiem że stare karty są, no, stare ale bez przesady.
Dla przykładu moja specyfikacja to i5-3350P, 16GB RAM DDR3 i GTX 760 i spokojnie wystarcza do gry. Wrzucam jeszcze moje ustawienia graficzne. Jedyne problemy są czasem jak się zoomuje w niektórych miejscach, bo wtedy się renderuje więcej obiektów. Sam powiedział że ma i5 pierwszej generacji i tutaj jest problem, a nie w karcie. Dla przykładu można na necie zobaczyć jak sobie radzi 780ti wraz z nowym prockiem i3-12100F w nowych grach. Niektórych to może zszokować, ale karta sobie radzi nawet z nowymi grami. Więc zamiast namawiać na kolejną wymianę karty, to trzeba wymienić procesor w tym przypadku.
EP08_015:
Wymiana procka to wymiana wszystkiego a na to mnie nie stac. Moge jeszcze conajwyzej zwiekszyc ramu z 8 do 16gb.
Niewiem czy mi sie to tylko wydaje ale na renderze full niema ksiezyca a jest gwiezdziste niebo. W wersji legacy byl.
Jednak jest tylko jakis strasznie maly.
Bartek3g:
--- Cytat: robert357 w 03 Grudnia 2022, 13:05:44 ---Eh, ja rozumiem że stare karty są, no, stare ale bez przesady.
--- Koniec cytatu ---
Ta która podałem przykładowo to też jest już stara karta, i ja nic do starych kart nie mam bo sam używam tego wspomnianego 980ti, nawet seria 10xx i 16xx to są starze konstrukcje, ale już znacznie lepiej radzące sobie z tym symulatorem.
--- Cytat: robert357 w 03 Grudnia 2022, 13:05:44 ---Więc zamiast namawiać na kolejną wymianę karty, to trzeba wymienić procesor w tym przypadku.
--- Koniec cytatu ---
Ja nie namawiam nikogo na kolejną wymianę, nie ma to sensu skoro kolega EP08-015 już ją kupił, bo teraz to już jest musztarda po obiedzie. Chodziło mi o to że po prostu mógł lepiej wycelować, bardziej przyszłościowo bo niestety, taka jest najzwyczajniej w świecie kolej rzeczy, ale wymagania będą się zwiększać a nie zmniejszać 🙂
EP08_015:
Na torach towarowych poczawszy od wlodowic az do tunelu jest korek na prawym torze. Czarna siodemka.
Cargounit stoi pod s2 i zdechla.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej