Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Drawinowo od nowa

<< < (47/120) > >>

MasterYoda:
Może po prostu zrobić z tego węglowego standardowe 2800 i tyle?

mati222:
Tak zrobiłem i AI podjeżdża (na ostatnim exe) pod Stawiska Górne, nawet bez użycia wysokiego rozruchu (ale to wymaga dalszych testów).

Przy okazji sprawdzania "odchudzonego" składu z ET42 wyniknął niespodziewanie problem z lok. Lotosu. W tym wypadku podmieniłem na M62 Orlenu, skróciłem skład i AI daje nastawnik na 15 pozycję i rusza bez problemu.

Kolejny do testów jest Trax, który sprawia problemy.

MasterYoda:
Trax ma mega lekki skład więc to raczej nie waga jest problemem...

mati222:
Z Traxem są, na ostatnim exe, są dwa problemy (nie wiem jak było na poprzednich exe, można ew. sprawdzić loga wrzuconego przez EP08_015, na którym exe wystąpił u niego problem z zerwaniem sprzęgu i wykolejeniem).

1. Prowadząc rozruch AI wykonuje go bardzo dynamicznie, obciążając zupełnie niepotrzebnie, już i tak mocno obciążone podstacje. Na dowód tego, że Trax + ET42 z ciężkim składem towarowym, to problem dla poszczególnych podstacji, przedstawiam sytuację dosłownie sprzed chwili (screen 37 i screen 38).

2. Drugim problemem jest trudna sztuka operowania hamulcem, tak aby zwolnić do wymaganej prędkości, nie zatrzymując składu i nie blokować szlaku. Miejsce, w którym wystąpił u mnie i u EP08_015 problem z traxem nie było przypadkowe (w okolicach podg Stawiska Dolne jest ograniczenie do 80 i 50 km/h). Oglądając dzisiaj AI ze składem TDE 174211, zauważyłem że próbując zwolnić przed tym ograniczeniem, AI zatrzymała całkowicie skład na szlaku (po chwili wprawdzie odhamowała, ruszyła i ostatecznie dotarła do celu), ale może tutaj leży problem?

Edit: Wyrzucę z pliku scn skład z traxem, podmienię loka w składzie TDE 174211 i sprawdzę, czy sceneria dalej będzie się blokować. 

Edit2: Teraz zauważyłem jeszcze jeden problem, wg opisu scenariusza Trax nie powinien w ogóle znajdować się w miejscu zrobienia zrzutu ekranu. Po dotarciu do Włod. Tow. AI powinna odpiąć skład i manewrować na tor odstawczy, ew. udać się luzem do Włod. Zach., gdzie kończy na bocznicy.   

tmj:

--- Cytat: mati222 w 05 Czerwca 2021, 11:03:33 ---Problem z ruszaniem spod sem. wjazdowego do Włod. Zach. nie dotyczy tylko składu z ET42 (AI próbuje ruszyć już od dłuższego czasu)
W zał. zrzut ekranu. - ostatnie exe.

--- Koniec cytatu ---
Przy robieniu screenow otworz tez zakladke Vehicle. Z tego co widac wynika ze AI chce ruszyc, ale sklad ma zaciagniete hamulce, wiec AI czeka az puszcza, ale nie wiadomo co zrobila z nastawnikiem itp.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej