Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Drawinowo od nowa
P.J.:
Skoro Drawinowo ma być od nowa, to wrzucę jeszcze tylko taką drobną uwagę, że przynajmniej od Drawinowa do Grabówka (nie zwróciłem uwagi na odcinek Grabówek - Włodowice) nie ma prawidłowych odległości między semaforami i wskaźnikami dla wymaganej drogi hamowania dla linii o prędkości 160 km/h.
mati222:
Testując scenariusz z ET42 na ostatnim exe, AI raz utknęła na SBL-ce w stronę Grodz. Zach.. Powodem była ponownie AI ze składem z lok. 146_226 na czele. Tym razem AI nie wykoleiła składu i pomogło przejęcie loka i popełnienie przewodu głównego.
Obserwując AI z tym składem można zauważyć, że AI stosuje bardzo dynamiczny rozruch (co chwilę "wywalając" wyłącznik szybki) i znacznie obciążając (już i tak mocno obciążone przez ilość składów poruszających się po scenerii) poszczególne podstacje.
Akurat z tym problemem, prawdopodobnie można sobie stosunkowo łatwo poradzić, wyrzucając traxa i podmieniając loka w plikach scenery.
Edit: w zał. log. https://eu07.pl/userfiles/28282/log%20%28%24drawinowo_od_rana%29%2020210602_1817.7z
youBy:
U mnie bot jadąc ET42 wjechał na górę, po czym padł ofiarą poprawionego ficzerka - włączył sobie wysoki rozruch (co odpowiada za przełączenie członów na jazdę szeregową), ale po wjechaniu na szczyt nie był w stanie go wyłączyć.
https://youtu.be/4kpPTH0H434
mati222:
Sprawdzałem trzykrotnie na ostatnim exe od tmj i zestawieniu składów przygotowanych przez DieselPower. AI nie dała rady podjechać pod Stawiska Górne.
Porównałem z załączonym filmikiem i lok ten sam, długość składu identyczna, ale u mnie brutto rzeczywiste 3142t (może 100 ton robi różnicę?).
Edit: zrzut ekranu jest z poprzedniej wersji exe, ale zrobię nowy zrzut z ostatniej wersji exe, na której sprawdzałem i dołączę do wiadomości.
youBy:
Może tak być, w krytycznym momencie bot używa pełnego dostępnego prądu, a pociąg ledwo utrzymuje prędkość. Ja używam składów z paczki od Transkeja.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej