Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Drawinowo od nowa
youBy:
Tak, jest.
MasterYoda:
--- Cytat: mati222 ---Problem w tym, że jedyne wykolejenie, którego byłem świadkiem i mogłem je dokładnie obserwować dotyczyło misji na ET42. Co więcej ET42 (analogicznie jak po podmianie ET41) powodując "wywalenie" podstacji powodowała wykolejenia innych składów (dołączyłem zrzuty ekranu z takiego przypadku do jednej z moich wiadomości w tym wątku).
--- Koniec cytatu ---
Może nagły zanik napięcia w sieci powoduje jakieś szarpnięcie składu/lokomotywy?
--- Cytuj ---Z tego co czytałem w wątku dot. testów tej scenerii, ilość składów jednocześnie poruszających się po scenerii jest większa niż na L053, także pewne problemy z blokadą szlaku będą się zdarzać częściej.
--- Koniec cytatu ---
Jeśli kod został napisany prawidłowo i nie jest to wina błędów ukrytych w *.ctr to blokady nie powinny się zdarzać, no chyba, że wina leży w exe.
--- Cytuj ---Z tego względu, jeżeli takie wykolejenia będą zdarzać się tyko sporadycznie, to moim zdaniem nie powinno to zaszkodzić scenerii.
--- Koniec cytatu ---
Scenerii nie ale forum będzie co rusz zasypywane wątkami o niedziałający scenariusz przez oczekiwaczy w szczególności.
--- Cytuj ---Pozostaje zatem życzyć MasterYoda wytrwałości w pracy z obróbką brakujących rozmów na radiotelefonie, i sceneria może zostanie kiedyś dołączona do paczki całościowej.
--- Koniec cytatu ---
Wytrwałości to trzeba życzyć każdemu kto ślęczy nad tą scenerią i jeździ do znudzenia i szuka błędów, które nie wiadomo skąd się biorą.
--- Cytat: EP08_015 ---Jest dużo bledow graficznych w scenerii. Np. kozly oporowe na srodku rozjazdow we wlodowicach albo tory wbijające się w sciane wiaduktu, pozostalosci w postaci kladki dla pieszych, tablic z nazwa miejscowości czy latajacvych pasazerow po modernizacji i skroceniu peronow na przystankach osobowych.
--- Koniec cytatu ---
Myślę, że z perspektywy kwiatków z którymi obecnie walczymy ww. błędy będzie można naprawić w relatywnie krótkim czasie (bo wiadomo co i jak poprawić).
matek123:
Jak następnym razem wykolejenie się zdarzy, to pomoże log.txt wyjaśnić przyczynę.
EP08_015:
Misja na exporesie kontenerowym z WDT do GR zakonczona powodzeniem.
tmj:
--- Cytat: mati222 w 30 Maja 2021, 21:09:58 ---Zastanawiam się, czy w ogóle w maszynie jest zaimplementowane korzystanie przez AI z wysokiego rozruchu?
--- Koniec cytatu ---
Jest, ale ograniczone do bardzo stromych wzniesien. Eksperymentalnie poluznie tam uzaleznienia, chociaz po jubajowych poprawkach byc moze bedzie to zbedne.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej