Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Drawinowo od nowa

<< < (31/120) > >>

EP08_015:
Wlasnie sciagam najnowsza, tylko cos długo się sciaga. Obecnie mam 20.09. Ile czasu sciagaliscie te pc? Masakra do 1 w nocy szlo.
Wracajac do tematu mam te brakujace wagony ale niestety nie mam czasu potestowac.moja kobita zajmuje mi cala sobote na ruzne roboty na podworku.

mati222:
Testując scenerię na ostatnim exe 210509 i zmodyfikowanym pliku scn (lżejszy skład dla ET42 05), udało mi się przejechać dwa razy z rzędu w całości dwie misje bez wystąpienia żadnej blokady scenerii.

Na dzisiaj jeszcze nie wiem, czy to przypadek, czy faktycznie pomysł z podmianą składu dla ET42 05 na lżejszy faktycznie działa.

Planuję próbować dalej z kolejnymi misjami.

Liczę też na to, że ktoś obecny na forum jeszcze potwierdzi, że ten pomysł faktycznie działa.

EP08_015:
Ja odpalam ponownie misje na ep09. Zobaczymy jaki bedzie final.

mati222:
Jadąc misję EP09 z Włod. Zach. w stronę Grodz. Zach. jechałem za składem osobowym i mogłem obserwować działanie czterostawnej samoczynnej blokady liniowej na scenerii.

Blokada działa dobrze, ale zauważyłem błąd w podpowiedziach pomocnika.

Mijając sygnał S5 na sem. SBL, pomocnik wskazywał limit: prędkość rozkładową - 160 km/h, chociaż zgodnie z instrukcją powinno być max 100 km/h.

QGforcing:
To nie jest błąd. Na SBL 4-stawnej S2 oznacza co najmniej 3 odstępy blokowe wolne, S3 dwa wolne, a S5 - jeden wolny. W kwestii maszynisty leży tak regulować prędkość, by zatrzymać się przed semaforem wskazującym sygnał S1.
Edit: Dla rzetelności informacji wolałbym cytaty z Ie-1 a nie luźnych stronek. Sam zobaczysz wtedy, że nigdzie nie ma takiego czegoś, że w jakimkolwiek przypadku S5 to 100 km/h a potem "Stój".

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej