Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Obsługa renderera ANGLE
EP07-385:
Chciałbym spróbować tego renderera, ponieważ mam kartę AMD (RX580 8GB), a na exe @tmj mam te słynne przycinki co kilka sekund. Niestety napotykam na błąd Bad init: failed to create glfw window. Poszperałem, na Forum znalazłem informację, że ten błąd wynika z nieświeżych sterowników OpenGL, i że wymagana jest wersja przynajmniej 3.3. Zaktualizowałem sterownik karty graficznej i sprawdziłem wersję OpenGL - system melduje, że posiadam wersję 4.6, jednak mimo to symulator nadal dławi się zaraz po kliknięciu "START". Pomocy!
KibelAtomowy:
Prześledź czy na pewno wszystko zainstalowałeś poprawnie, ja miałem to samo a okazało się, że nie pobrałem shaderów. Error był ten sam.
Edit:
Właśnie zaobserwowałem pewien problem. Nie występuje na regularnym exe do Maszyny.
ET42 - nie podnosi się jeden z pantografów. Kompletnie, null, zero. Odpaliłem na zwykłym exe na moment i się tak nie działo.
Poza tym na exe Milka z września dalej mam jaja z szarym niebem w sceneriach z ustawionym "bezchmurnie" ale nie wiem może to już wina mojego kartofla no :<
Bartek3g:
Czy to możliwe że ten renderer zamiast poprawiać to pogarsza wydajność?
Na oryginalnym miałem w mocno obciążonych miejscach, jak większe stacje itp. ok 30 FPS tylko że występowały też te słynne przycięcia (karta AMD Radeon) natomiast po zamianie na Angle vulkan w tych samych miejscach jest poniżej 10 FPS.
W ten czy inny sposób symulacja nie jest zbyt "grywalna".
Może ma ktoś jakiś pomysł?
KibelAtomowy:
Możesz też go używać bez Vulkana. Ja tak używam bo na Vulkanie nawet się nie odpala na moim kartoflu. Próbowaleś tak? Generalnie to jest napisane u góry że poprawia wydajność nie niektórych urządzenaich, ale to jak wiadomo - wcale nie musi. ;)
Bartek3g:
Tak próbowałem i z tego co pamiętam to z kolei właśnie sam Angle bez wulkan u mnie się prawie w ogóle nie odpalał tak jak i u Ciebie, a jak już zaskoczył to było chyba ze 6-7 FPS na torze doświadczalnym heh ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej