Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Udźwiękowienie SU45

(1/2) > >>

Darski:
Chyba w odpowiednim dziale załączam link https://eu07.pl/userfiles/27451/su45%20i%20d%C5%BCwi%C4%99ki.7z , moimi poprawkami w udźwiękowieniu fiata i nie tylko. Poprawiłem zapisy odpowiedzialne za wskazania mierników prądnicy grzewczej , amperomierza i voltomierza prądnicy głównej. Teraz odpowiadają odczytom z zakładki vehicle pod F12. Co do dźwięków silnika , wykorzystałem dźwięki które swego czasu udostępnił @mareczek , ja je tylko mocno doszlifowałem. Skorzystałem również z dźwięków od @adamstan , miedzy innymi pompy , silnik trakcyjny itp. Dołączyłem również dźwięki stukotu kół dla rodzimych loków , bo te maszynowe są za bardzo metaliczne. Wszystkie dźwięki są z rozszerzeniem wav i przypisane do su45..... , eu07 itp. więc nie będzie konfliktów. Mam nadzieje że za bardzo fiata nie popsułem. A jednak , powinien być wpis ignition: { soundmain: 697_su-45_engine1_start.wav placement: engine range: 70 }  .Przepraszam , pomieszały mi się pliki.
Nie stawia się spacji przed znakami przestankowymi. @Stele

Tomnord15:
Zacznę od tego, że dźwięki w formacie wav raczej powinny być w mono i 8 bit. SU45 po uruchomieniu nie ma ciągłej pracy silnika, niewłaściwe wpisy w mmd- 697_su45-runningnoise_v1a.wav", "697_su45-curve.wav", "697_su45-brake_v1a.wav"- nie ma tam takich plików dźwiękowych.

youBy:
Nie muszą być 8 bit.

Darski:
Brakujące pliki: https://eu07.pl/userfiles/27451/su45%20brakuj%C4%85ce%20d%C5%BCwi%C4%99ki.7z
W mmd  wpis 697_su45-brake_v1a.wav powinien być bez a.
W celu wyjaśnienia: format plików: wav częstotliwość próbkowania: 44.1 kHz rozdzielczość: 16-bit (tzw. jakość CD) lub 24-bit (tzw. jakość HD), swego czasu stosowany w maszynie.
Nie rozumiem o co chodzi z brakiem ciągłej pracy silnika, jest rozruch, przejście w wolne obroty, wchodzenie na obroty, utrzymanie obrotów np. na 10 pozycji i zejście do wolnych obrotów, czyli tak jak powinno być.

Turbokibel:
Sporo dźwięków są po prostu lekko zmodyfikowanymi dźwiękami z paczki (np. runningnoise do SU45 zrobiłeś z runningnoise EN57, nie wiem po co, curve niby dedykowany do SU45 a to jest curve od 104E), druga sprawa, dlaczego wszystkie dźwięki mają tag przed nazwą "697", która oznacza dewelopera @mareczek? Trzecia rzecz, sporo dźwięków jest zbyt słabej jakości, aktualne dźwięki silnika są lepsze, czwarta sprawa, dźwięki trąbek powinny być nagrywane w kabinie, a tu słychać ewidentnie, że to gdzieś na dworze było nagrywane, mocne echo jest.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej