Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Multiplayer w Symulatorze MaSzyna

(1/3) > >>

Barti94:
Witacie. Od miesiąca spędzam dużo czasu w Symulatorze MaSzyna. Zaciekawiły mnie narzędzie pozwalające odbywać różne trasy w kilku graczy, jednak kompletnie nie wiem jak to z tym jest i z czym to się je :D Czy trzeba jakieś dodatkowe programy instalować? Na jakiej zasadzie to działa? Czy istnieją stałe serwery na które można wejść ? Czy może wyżej wymienione odpowiedzi znajdę w jakimś innym symulatorze? Jeśli tak to jakim. Proszę o pomoc i wytłumaczenie.

youBy:
1. Nie trzeba nic instalować, wystarczy w pliku eu07.ini dodać wpis (odpowiednio dla serwera i pozostałych użytkowników):
-- wpis w ini network.server tcp 0.0.0.0:port (gdzie port to np. 42424) powoduje uruchomienie symulatora w trybie serwera, komunikującego się na podanym porcie
-- wpis w ini network.client tcp X.Y.Z.W:port (gdzie X.Y.Z.W to adres IP działającego serwera przyjmującego połączenia na podanym porcie) powoduje uruchomienie serwera w trybie klienta, łączącego się z serwerem o podanym adresie
2. Maszyna u pierwszego użytkownika działa w trybie serwera i stanowi główną symulację, natomiast u pozostałych dołącza się do niego i próbuje odtworzyć to, co tam się dzieje. Ważne jest, aby wszyscy wykorzystywali tę samą wersję maszyny, scenerii itd. Najlepiej do tego wykorzystywać czystą paczkę całościową.
3. Nie ma stałych serwerów, użytkownicy tworzą je sobie we własnym zakresie.
4. Obawiam się , że inne symulatory nie mają w sobie odpowiedzi na pytania dotyczące maszyny.

Czarodziej:
Jakie są szanse działania tego przez internet?

Stele:
Taki same jak po lanie, tylko znacznie prędzej się zdesynchronizuje.

Czarodziej:
No własnie to jest moja obawa. Opalimy Całkowo a po 10 minutach każdy będzie jechał osobno :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej