Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Ruszenie ST-44
WartBurger:
Witam, mam nadzieję że nie zostane zbrukany za założenie tematu ale nie znalazłem pomocy przy opcji "szukaj". Mianowicie chciałbym spytać jak ruszyć lokomotywą ST-44? Według instrukcji powinno być tak samo jak inne lokomotywy spalinowe czyli włączenie pompy paliwa, oleju (chociaż w gagarinie jest tylko jedna pompa do włączenia bo przy drugiej nie ma żadnego dźwięku), uruchomienie silnika, hamulec wyluzowany i powinna jechać a jednak nie jedzie... Nastawnik daje kilka stopni, obroty silnika się zwiększają ale maszyna stoi. Pomoże ktoś? Co trzeba jeszcze zrobić w Gagarinach żeby jechać? Dodam że np ST-43, SM-42 czy Tamarą potrafie jechać normalnie jednak procedura ruszania w Gagarinie musi być inna.
gg:
A masz zwolniony hamulec postojowy?
jakubg1:
Musisz odkręcić hamulec ręczny. Przytrzymaj Ctrl+Num7.
WartBurger:
--- Cytat: jakubg1 w 30 Października 2020, 14:01:08 ---Musisz odkręcić hamulec ręczny. Przytrzymaj Ctrl+Num7.
--- Koniec cytatu ---
Ahhh no i jest przyczyna ;) nawet obracałem kamerą co tu można by... pokręcić i widziałem te czerwone koło i sobie myślałem czy może nie czasem... Dzięki bardzo a na marginesie to ciekawe dlaczego akurat w Gagarinie ktoś zrobił że ten hamulec jest zaciągnięty po starcie symulatora...
Hubertnator23:
Hamulec postojowy nie został zaimplementowany we wszystkich lokomotywach jeszcze. Na razie tylko działa w ST44, 4E, EP09 i ET22, Traxxie i asynchronach, i w nowszej kabinie SM42. (pewnie jakiś lok przeoczyłem, jeżeli tak, to przepraszam).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej