Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa
Jak wygląda sygnalizator Rhs?
jaras:
Witam.
Czy ktoś może widział sygnalizator Rhs, tzn. pokazujący sygnały w czasie próby hamulca zespolonego (Rhs1, Rhs2, Rhs3) i mógłby mi co nieco o nim opowiedzieć? Jak wyglada? Czy jest podobny do zwykłych sygnalizatorów, czy też ma jakiś swój charakterystyczny wygląd? Jak jest umieszczany (na słupie, jako karzełek, a może zawieszony nad torem)? A może ktoś ma jakieś zdjęcia?
Jest mi to potrzebne do mojej dokumentacji o sygnalizacji.
Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich. Aha, trollom także już dziękujemy ;->.
Piotrek:
http://www.kolej.pl/~rbach/e1/prham.htm - być może to Ci pomoże (na samym dole).
jaras:
--- Cytat: "piotrek" ---być może to Ci pomoże (na samym dole)
--- Koniec cytatu ---
Ja z tego E1 właśnie korzystam :-).
I wiem, że to jest
--- Cytat: "Autor E1" ---oprawa umieszczona obok torów lub zawieszona nad torami, w której są umieszczone w jednym pionie trzy latarnie ze szkłem matowobiałym
--- Koniec cytatu ---
:-)
Tylko mi chodzi o taki dokładniejszy opis: jak to wygląda w rzeczywistości itp. - pytania wymieniłem już w pierwszym poście. Wciąż więc czekam...
Pozdrowienia.
|andy|:
--- Cytat: "jaras" ---Witam.
Czy ktoś może widział sygnalizator Rhs, tzn. pokazujący sygnały w czasie próby hamulca zespolonego(...)
--- Koniec cytatu ---
Hmm, wydaje mi się, że to jest karzełek z 3 lampami. BTW. Wiesz może czy te sygnały można podawać na tarczach rozrządowych (zdjęcie tych ostatnich gdzieś mam, więc jeśli będą potrzebne to wygrzebię)?
OlO_EU:
zwykly karzelek 3 komorowy
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej