Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa

Jak wygląda sygnalizator Rhs?

(1/3) > >>

jaras:
Witam.

Czy ktoś może widział sygnalizator Rhs, tzn. pokazujący sygnały w czasie próby hamulca zespolonego (Rhs1, Rhs2, Rhs3) i mógłby mi co nieco o nim opowiedzieć? Jak wyglada? Czy jest podobny do zwykłych sygnalizatorów, czy też ma jakiś swój charakterystyczny wygląd? Jak jest umieszczany (na słupie, jako karzełek, a może zawieszony nad torem)? A może ktoś ma jakieś zdjęcia?

Jest mi to potrzebne do mojej dokumentacji o sygnalizacji.

Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich. Aha, trollom także już dziękujemy ;->.

Piotrek:
http://www.kolej.pl/~rbach/e1/prham.htm - być może to Ci pomoże (na samym dole).

jaras:

--- Cytat: "piotrek" ---być może to Ci pomoże (na samym dole)
--- Koniec cytatu ---
Ja z tego E1 właśnie korzystam :-).

I wiem, że to jest
--- Cytat: "Autor E1" ---oprawa umieszczona obok torów lub zawieszona nad torami, w której są umieszczone w jednym pionie trzy latarnie ze szkłem matowobiałym
--- Koniec cytatu ---
:-)

Tylko mi chodzi o taki dokładniejszy opis: jak to wygląda w rzeczywistości itp. - pytania wymieniłem już w pierwszym poście. Wciąż więc czekam...

Pozdrowienia.

|andy|:

--- Cytat: "jaras" ---Witam.

Czy ktoś może widział sygnalizator Rhs, tzn. pokazujący sygnały w czasie próby hamulca zespolonego(...)
--- Koniec cytatu ---

Hmm, wydaje mi się, że to jest karzełek z 3 lampami. BTW. Wiesz może czy te sygnały można podawać na tarczach rozrządowych (zdjęcie tych ostatnich gdzieś mam, więc jeśli będą potrzebne to wygrzebię)?

OlO_EU:
zwykly karzelek 3 komorowy

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej