Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Częstochowski Węzeł Kolejowy i Linia 61

<< < (17/35) > >>

gg:
Update(@gg):
Drogi w Ludyni i Bukowej położone. ;)
Potem zostaną wypoziomowane i cała okolica udekorowana.

EDIT: 24.08.21: Drogi w Małogoszczy położone i też czekają na poziomowanie ;)

jakisrandomowynoob:

--- Cytuj ---Jeśli ktoś wie cokolwiek na temat pociągów towarowych na Lk61 (również Lk8 i CMK ponieważ też część będzie)
--- Koniec cytatu ---
Niedaleko stacji Kielce Białogon znajduje się jakiś zakład związany ze żwirem, piachem, czymś w tym stylu. W każdym razie mają własną bocznicę i nieraz na w/w stacji stoją wagony węglarki (najczęściej pkp cargo, wczoraj widziałem też freightlinery), które potem spalinowóz wciąga na teren zakładu. Mogę jeszcze pójść popatrzeć, może dzisiaj będzie stało coś innego. A odnośnie kontenerów, te zazwyczaj ciągnie Vectron DB, ale ze 4 lata temu widziałem też Sputnika. Przez Kielce również często przejeżdża luzem ST48, wydaje mi się, że właśnie na Białogon, ale pewny nie jestem.
Jeszcze z innych pociągów, które tu widziałem, był jakiś 182 CD Cargo Poland z cysternami oraz byk z samowyładowczymi.

Celuś:
W węźle Kieleckim to przede wszystkim najważniejsza jest obsługa elektrociepłowni w Kielcach, na której bocznicę wjazd znajduje się w Piaskach. Na stację w Kielcach Herbskich przyjeżdża węgiel wydaje mi się, że ze śląska bo skąd indziej, składy są rozbijane na mniejsze i zabierane po kolei na bocznicę. Tak jak kolega niżej wspomniał, dookoła jest dużo różnych zakładów - poza wspomnianą bocznicą Świętokrzyskich Kopalni Surowców Mineralnych, w samych Kielcach funkcjonuje jeszcze bocznica Zakładów Wyrobów Metalowych ,,SHL’’, a jeszcze dekadę temu kolej obsługiwała również zakład Społem a także Iskrę, obie przestały funkcjonować w okolicach 2009 roku. Na stacji Kielce Herbskie formowano składy z większości okolicznych bocznic. Obecnie na górce jednak coraz mniej się niestety w dzisiejszych 'czasach' dzieje, jednakże jeszcze dekadę temu działo się bardzo wiele, szczególnie, że stacja w Kielcach Herbskich pełniła pewną rolę uzupełniającą dla Skarżyska. Oprócz formowania stacja przetrzymywała i przetrzymuje do dzisiaj składów, które jednak są tu przejazdem - kontenery, beczki... Warto podkreślić, że nie gruszki. Celem gruszek była i jest stacja w Sitkówce, ze względu na zakłady w Trzuskawicy. Do Małgoszczy natomiast wydaje mi się, że gruszki przyjeżdżają od Częstochowy, nie jestem jednak w stanie sprecyzować skąd konkretnie.

AIR:
Bukowa, Nowiny, Nida, Radkowice, Wolica, Łączna i jeszcze kilka innych kopalni kamienia wapiennego w okolicach Kielc jest... chciałby więc porobić kilka scenariuszy w których będziemy (my oraz AI) wieźć właśnie owy kamień.
Pytanie moje czy ktoś wie jakie są (oprócz Huty w Dąbrowie Górniczej) stacje docelowe dla tego kamienia wapiennego?

pozdze:
Elektrownia Bełchatów i wszystkie inne elektrownie posiadające filtry odsiarczania spalin.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej