Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Częstochowski Węzeł Kolejowy i Linia 61
AIR:
Ten płot można znaleźć w: ogrodzenia/miejskie/plot_beton_10m
Cóż takie płoty mamy w nodebanku, lepszego betonowego tam nie znalazłem.
Na poniższym zrzucie można zobaczyć że podobny jest w rzeczywistości.
Zresztą sporo tego betonowego płota nawsadzane jest do tej scenerii.
Cesky Kretek:
--- Cytat: JAN21 w 04 Grudnia 2021, 19:21:09 ---Miejscuweczka pierwsza klasa jest. Jeszcze wieżowce w tle dojdą dedykowane i drogi przejdą mały lifting. Aktualnie pracę są prowadzone przy pozostałych bocznicach w Częstochowie, w następnej kolejności dojdą brakujące drogi i zostanie wczytany teren HQ z NMT dla całego Miasta. Perony są gotowe w Kusiętach, Lusławicach i Podlesiu. Na pozostałe przystanki brakuje materiałów i czasu żeby te materiały zdobyć, tak więc jeśli ktoś jest z okolic Staropola Częstochowskiego i Koniecpola Magdasza to prosił bym o dokładne obfotografowanie owych przystanków. Chociaż szanse że znajdzie się ktoś z tamtąd są tak nikłe, że nawet do końca nie wiem czy jest sens to pisać :P
Niestety z naszych planów nic nie wyjdzie, bo o ile sam odcinek Kucelinka - Małogoszcz byłby do skończenia przed wigilią, o tyle Częstochowa okazała się masakryczne niedorobiona. Żeby to dokończyć to conajmniej pół roku jeszcze potrzeba :/ Ale na następne święta L61 jest jak najbardziej możliwa (wraz z nowymi elementami sieci trakcyjnej i infrastruktury torowej).
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem czy już o to pytałem, ale skoro już projektujecie i odwzorujecie otoczenie w Częstochowie, to może warto pokusić się o stworzenie funkcjonalnej linii tramwajowej, która byłaby pierwszą w historii MaSzyny? Co prawda istnieje już jedna wersja, ale wygląda nieco cukierkowo i nie została ona nigdzie udostępniona - duży plus tej wersji to dedykowane modele.
AIR:
Rzeczywiście wygląda cukierkowo :/
Szczerze ja jak każdy z nas pracuję (na cały etat), przy projekcie siedzę głównie po nocach, a w dzień jak robię Lk61 to kosztem czasu poświęconego dzieciom, żona ma o to do mnie pretensje i słusznie...
Mam też inne hobby, ale do momentu skończenia projektu zrezygnowałem z nich.
Więc ja osobiście na żadne tramwaje i odwzorowywanie miasta dalej niż okolice szlaku kolejowego nie piszę się.
Chyba że znajdą się inni chętni, ale patrząc ile osób Jankowi pomaga przy Lk61...
JAN21:
Osobiście w tramwaje nie mam siły się bawić. To wszystko tramwajarskie jest zbyt ciasne, małe i nie równe. Tory praktycznie całej linii są położone i wypoziomowane (nie wyszło to najgorzej, ale do ideału brakuje dużo), dostaną także teren (surowy import z NMT + podkładki, żadnych wodotrysków), ale nic poza tym (opcjonalnie rozwieszę trochę bieda sieci tam gdzie może być widać z torów.) Jak znajdzie się ktoś chętny do tramwajowania, to jak najbardziej udostępnię potrzebne źródła, ale nie wcześniej niż po skończeniu całego projektu.
Cesky Kretek:
Jasna sprawa, totalnie rozumiem Was obu - nie chciałem żeby to zabrzmiało z jakąś presją a raczej jako luźny pomysł, ponieważ nie znałem do końca Waszych zamiarów w tym temacie i nie wiem na ile jest to dostosowane w chwili obecnej. Dzięki za konkretne odpowiedzi! Jeśli mógłbym o coś prosić, to w wolnej chwili podrzućcie jakieś podsumowanie obecnych prac w formie 15-30 screenów z najważniejszych punktów w scenerii (np. posterunki ruchu, większe stacje, przystanki, charakterystyczne punkty etc.) - z pewnością większe grono jest ciekawe jak obecnie wygląda całokształt, a i na pewno wiele osób doda Wam otuchy dobrym słowem. ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej