Symulator EU07 (i nie tylko) > Wydział zamówień
Zdjęcia i dźwięki automatyki przejazdowej
Hubertnator23:
To bym poprosił te elementy SSP i wolnym czasie dostosuję. - Jezu, aż tak bogato? Śmiało wrzucaj, motywacja się znalazła by to jak najszybciej dostosować.
@Robo - jeżeli ta buda SSP jest identyczna jak na skrinach Balaclavy, to chyba już nie potrzebna...
Balaclava:
https://eu07.pl/userfiles/21206/kontenery_ssp.7z
https://eu07.pl/userfiles/21206/Przejazdowe.7z
Modele robione pod shader pbr metallic-smoothness (Unity). Najlepiej by było napisac takowy do szamyny. A poki co:
- wywalic mapy MetallicSmoothness.
- AO domnozyc na stale do AlbedoTransparency.
- Soczewki z Emission przeniesc na AlbedoTransparency i dodac do modelu obiekt light_on odpowiedni dla tych wlasnie soczewek.
- Normala mozna wykorzystac smialo bo mamy shadery na to.
- Kolejne budki bombardiera i szafy tez bede robil. Prosze sie nie fatygowac :>
- Szlabany poki co w jednej dlugosci na model. W zalozeniach reszta ma powstac w miare potrzeb. Mozesz dorabiac.
Szlabany oddzielone od napedow w imie modularnosci. Gongi, jakies prety dodatkowe itp tez luzem. Wszystko wrzucone na 1 teksture takze optymalizacja totalna. Zycze milej zabawy.
Stele:
Metalic-smoothness można przełożyć na nasze phongowe metalic-reflection-specular-glossiness. ;)
Hubertnator23:
Bardzo dziękuję! Świetna robota!
Obfocenie KLD-40 nadal aktualne, żeby był specificzny metal na tym dzwonie.
Maszt EHZ-31 wydłużę, bo mam wrażenie że ten sygnalizator jest strasznie niski.
No to cóż - za parę miesięcy skończy się monopol jakiś urządzeń AdTranza... HZ-10/11, EHZ-31, EHZ-32, SD-K2 w wersji żarówkowej, EHZ-7 (nie wiem jaki to konkretnie model), EEG-1, EEG-3, RHR-95, JEGD-50 i dzwonki. No, czeka przede mną dużo pracy..
Balaclava:
Do ehz-31 jest przedluzka
Widywałem takie co nie mają krzyża ani gongu i wtedy jest taki krótki maszt. Więc zrobiłem przedluzke jako osobny model
Chodzilo mi oczywiscie o EHZ-7. 31 przedluzaj ile chcesz
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej