Symulator EU07 (i nie tylko) > Wydział zamówień

Zdjęcia i dźwięki automatyki przejazdowej

<< < (5/9) > >>

matek123:
Jeżeli już lod dawać, to myślę, że 100-150m  dać box i tyle. Dystans sam musiałbyś ocenić.

Hubertnator23:
LoD chciałem dodać, po jak będą 4 sygi + 4 rogatki to będzie z >2500 trójkątów na przejeździe. Ale jeżeli 3000 trójkątów na przejeździe jest ok, to nie muszę dawać LoD.

Balaclava:
Trójkąty nie są wąskim gardłem. Każda karta łyknie taką ilość. Wazniejsze jest ograniczenie ilosci submodeli i tekstur. Wg. niektorych grafikow/programistow zbyt mala liczba trojkatow na submodel wrecz jest niepozadana, bo prowadzi to do sytuacji, ze GPU po narysowaniu obiektu czeka az CPU skonczy rychtowac model po swojej stronie. Dlatego tez ostatnimi czasy nie zawracam sobie glowy lodami kiedy lod0 ma mniej niz 1000 tri. Zreszta podobne podejscie ma tez kilku innych devsow.
https://polycount.com/discussion/89241/lods-from-how-many-tris-does-it-make-sense

--- Cytuj ---At the studio I used to work at I actually approached programmers with that stuff and said that if this is correct, then why do we do LoDs for objects that are around 500-700 hundred tris? And they said that I was totally correct and sworn on the first episode of stars wars to our graphics director. And then the whole studio dropped doing LoDs for a lot of stuff saving tonns of time and money on LoDing and Rigging and as far as I know the project is alive and well and they didn't have to go back and redo stuff. Though I could be wrong since I left about 6 month after that. The project is World of Tanks, btw, so you know it's not a little indie game that doesn't need to worry about resources.
--- Koniec cytatu ---

Hubertnator23:
A, i czy ten EHZ-31 miał soczewki 300mm, czy 200mm? Jeżeli 300mm, soczewkę trzeba zmienić.
Czy ten EHZ-7 to stary EHZ-75 czy EHZ-77?  Wygląda jak coś pomiędzy :P

Niektóre dźwięki są obrobione, narazie mam 2 dzwony KLD + EHL na Kombudzie. EDE-1 obrobię. Jak ktoś ma jeszcze inne dźwięki, niech wrzuca.

Balaclava:
31 to taki kreuzung ehz-31 i 32. Zgeneralizowalem zestaw sygnalizatorow do postaci: bombardierowy, soczewki osobno rozstawione szeroko, soczewko osobno rozstawione wasko.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej