Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Zdjęcia wskaźników W8, D6 i W27a

<< < (2/5) > >>

matek123:
Wymiary wskaźników możesz sobie wziąć z instrukcji Ie-102.

AIR:
Zgadza się, w instrukcji wskaźnik W8 jest trójkątem równobocznym o długości 50cm, bez dopuszczonego przedziału odchylenia.
I w Maszynie wskaźnik W8 ma wymiar jak z instrukcji, jednak rzeczywistość potrafi odbiegać od dopuszczonego wymiaru nawet o 50% i to nie w pojedynczym przypadku. https://eu07.pl/userfiles/1053/IMG_20200611_200222.jpg
W takim razie Maszyna jest bardziej przepisowa niż rzeczywistość. Szkoda, że nie zostawiono jednak tego wskaźnika większego (jak w realu), aby nie było konieczności zmniejszania kąta widzenia (co ogranicza widoczność przyrządów w kabinie)

Stele:
Ale nie ma żadnego zakazu wymodelowania wskaźników alternatywnych. Nie jako model domyślny, ale opcjonalny dla autorów mapy. Idealna prosta bryłka dla początkującego.

AIR:
W takim razie będę musiał zacząć uczyć się modelować skoro chciałbym ten wskaźnik większy.
Ale zanim zdobędę 3ds max, zanim poczytam poradniki i zacznę coś tworzyć, pomyślałem że na tymczasem z jakiejś starej paczki zaincluduje sobie plik w_8.inc, a właściwie kiedyś to nazywał się w14_.inc gdzie wymiary można było zmieniać notatnikiem.

Jednak nie wyświetla mi się w scenerii nie zależnie od wpisanej struktury tzn.
ani tak jak pisało się kiedyś:  include;W14_.inc;w8_8.dds;-22182.92;1.0;13813.65;88;40;;;;end
ani tak jak jest to teraz: include W14_.inc w8_8 -22182.92 1.0 13813.65 88 end
Czy jest jakaś szansa aby ten wskaźnik ze starej paczki wstawić ? (oczywiście plik w14_.inc i texturę w8_8.dds przegrałem ze starej paczki w odpowiednie miejsce)

Hubertnator23:
Dałbyś mi ten plik i loga?
Usuń $td.scn i sprawdź czy ci się wyświetli.

P.S 3ds Maxa do modelowania nie potrzebujesz. Blender jest darmowy, i są do niego addony do t3d.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej