Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
wiadukty, mosty...
(1/1)
didodido:
Mam pewien problem. Robię właśnie trasę Zakopane-Poronin na podstawie auntentycznych map topograficznych i zrobiłem już tory na stacji, ale w pewnym momencie dochodzę do miejsca, w którym droga przechodzi nad torami, a ięc jest tam wiadukt. Trasę robię w 3D Studio Maxie 7 i nie wiem jak zrobić tory pod drogą. A dalej muszę też zrobić most. Jak to się robi?
youBy:
nie wiesz jak zrobić most?
w katalogu scenery\eng znajduja się różne wiadukty i mosty, poczytaj opisy i wstaw jako "Passive inc".
druga możliwość do wymodelowanie odpowiedniej konstrukcji jako osobny model, wyeksportowanie jej i potem wstawienie jako model
jak zrobić tory pod drogą?
wstawiasz normalnie tory i/lub drogę, obracasz jeśli trzeba i potem zmieniasz współrzędną Z. [Naciśnij prawym przyciskiem myszy na ten krzyżyk do przesuwania i pojawi się ładne okienko, gdzie można wpisać współrzędne]
didodido:
Czy możesz mi to wyjaśnić jaśniej, jak kompletnemu laikowi??? Opisz dokładnie co muszę zrobić w 3D Studio Max. Dodaję tylko, że pomyliłem się. Tory przebiegają nad drogą i rzeką, a nie pod drogą. Więc chodzi mi o wiadukt, na który wjeżdża pociąg.
Gdzie mam wstawić to Passive inc??? Możesz to wyjaśnić?
>>posty scalono uzywaj opcji zmien !!! OlO_EU<<
Nawigacja
Idź do wersji pełnej