Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Symulator Maszyna wyrzuca z gry

<< < (4/5) > >>

Maciej0812:
Dzięki za podpowiedź żeczywiscie pomogło sceneria ruszyła choć niestety nie rzadko wyrzuca ale na innych, lżejszych sceneriach symulator chodzi bez zarzutów. Poeksperymentuję jeszcze ze składami w scenerii 1053. Dzięki jeszcze raz za pomoc

Maciej0812:
Cześć. Po kilku próbach stwierdzam, że na scenerii 1053 zarówno poranek jak i wieczór nie podają mi wyjazdu. Składami manitulowałem tak, żeby "DEKORACJE STATYCZNE"-usunąłem wszystkie. "DEKORACJE"-zmniejszyłem ilość wagonów (tzn:1 loko i 1 wagon) w reszcie składów również zmniejszyłem ilość wagonów. Tylko napotkał mnie problem ponieważ nie wiem co się dzieje ale nie dostaję semafora zezwającego na wyjazd z Dębicy. Czy mogły mieć wpływ na to moje manipulacje ze składami?

Stele:
Tak. Miałeś zredukować różnorodność skórek, a nie kasować wagony. Jeśli jakaś manewrówka ma oskryptowane "urwij 5 wagonów, odstaw i wróć po kolejną grupę" a tej grupy nie będzie, to stanie jak wryta.

Maciej0812:
A mogę na przykład zamiast 5 wagonów zredukować na przykład do jednego wagonu?. Czy mogę że scenerii usunąć "DEKORACJE STATYCZNĄ"? I czy zamiast Pesy Elf dać jakiś lżejszy etz?

Stele:
Najbezpieczniej po prostu zamienić wszystkie siódemki na kopię jednej skórki siódemki, każdy wagon osobowy na kopię jednego wagonu osobowego, każdy towarowy na kopię jednego towarowego. Choć i tu mogłyby być problemy, jakby przeprowadzane na nich były operacje ładunkowe. Co można a czego nie można, zależy od tego, co autor sobie wymyślił. To co próbujesz uruchamiać, to najbardziej skomplikowane scenariusze w maszynie. Przejezdność może zmienić to, czy dana lokomotywa stanie w punkcie czy 50m dalej.
Milek nalega byś spróbował na teksturach 512px pierwej.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej