Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Pudło ED160 i ED161
Miłosz Dorsz:
No to nie znajdziesz, bo tak nie robi się zdjęć na tekstury. Bok zawsze robi się na kilku zdjęciach. Prostujesz zdjęcia w GIMPie i sklejasz bok w całość dopasowując jasność i barwę.
Hubertnator23:
Ogólnie robię ED160, ale narazie skupiam się na HZ-10/11. W wolnej chwili skupiam się na pudle członu 'C'. Kabinę też zacząłem robić, tylko że brakuje materiałów. Jak ktoś chcę drzwi + bieda pudło oraz zdjęcia ED160 proszę o kontakt na PW.
Jak ktoś ma materiały, proszę wrzucać - nawet jak porzucę projekt to opublikuję to co mam tutaj. Potrzebne jest dosłownie wszystko - pudło, wnętrze, kabina, wózki, łączenia członów, zdjęcia z góry (pantografy+ przewody). Rysunki techniczne i dokumentacja też by się przydały.
EU40:
Skoro coś zrobiłeś to bądź łaskaw pokazać Twój wysiłek. Napisałeś że zacząłeś robić kabinę a następnie prosisz o zdjęcia, wymiary i w ogóle całe biuro konstrukcyjne na e-maila.
Może po prostu zacznij od czegoś na miarę Twoich możliwości. Np. Jakiś budynek, szopkę, sklep? Zmierzysz, pofocisz. Jak zobaczymy na co Cię stać z pewnością pomożemy.
wisniaxv:
Ja powiem tylko tyle że jakby ktoś miał zdjęcia wagonów w dobrej jakości (jedno zdjęcie - bok jednego wagonu) to chętnie bym przyjął. Bo zdjęcia wnętrza mam porobione, sprzęgi, wózki, łączenia i z dwa zdjęcia dachu, stadlerowe rysunki mam.
Miłosz Dorsz:
--- Cytat: Miłosz Dorsz w 16 Kwietnia 2020, 19:21:31 ---No to nie znajdziesz, bo tak nie robi się zdjęć na tekstury. Bok zawsze robi się na kilku zdjęciach. Prostujesz zdjęcia w GIMPie i sklejasz bok w całość dopasowując jasność i barwę.
--- Koniec cytatu ---
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej