Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Jazda na popychu

<< < (2/3) > >>

Progfan:
Wiem o tym scenariuszu jednak chciałem stworzyć coś na innej scenerii. Swoją drogą szkoda że jest dostępny tylko jeden scenariusz z jazdą na popychu.

Progfan:
@Miłosz Dorsz i to działa? AI prowadzi?

Miłosz Dorsz:
Nie, sterując prowadzoną lokomotywą sterujesz jednocześnie tą z przodu. Tak działa ukrotnienie.

Stele:
Jak się ukrotnisz to nie. Ale mam inny pomysł. Nie wiem czy to już jest w exe z paczki, ale można się teraz przesiąść do dowolnego pojazdu bez obsady. Formujesz więc skład z zimną lokomotywą na końcu, niepodłączoną do składu. Odpalasz się w prowadzącej. Przesiadasz do popychającej i zgodnie z instrukcją niezabijania bota podłączasz na tył nim ten ucieknie. Może zwykła przesiadka też zaskoczy, ale nie wiem czy wtedy nie staniesz się z automatu pojazdem dowodzącym.

tmj:
Tzn technicznie rzecz biorac to botowi zwisa czy mu sie cos do dolnej czesci plecow przykleilo. Wiec teoretycznie mozna sobie ulozyc sklad z obsadzona lokomotywa prowadzaca, lokomotywe popychajaca doczepic na koncu bez zadnej obsady (i bez ukrotnienia), po czym po starcie symulacji oddac prowadzaca w rece AI (shift-Q), wysiasc (F4) podleciec do lokomotywy na koncu i wsiasc do niej (F5) po czym stamtad "pomagac" botowi tak jak sie komu wyda za skuteczne.

(dowodzacym domyslnie zostajemy tylko wsiadajac do pojazdu w pustym skladzie, lub w przypadku skladu z obsada, wsiadajac do dowodzacego pojazdu. pozwala to na wsiadanie sobie do wagonow pasazerskich na przejazdzke itp)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej