Symulator EU07 (i nie tylko) > Wydział zamówień

Materiały do SKM

<< < (4/4)

jakubg1:
Te pojazdy w Arrivie już owszem nie pojeżdżą, jednak być może zestawy zostaną wystawione na sprzedaż. Kupić je może chociażby SKPL, kto wie czy Polregio też paru nie przygarnie. Tym bardziej, że tam nie potrzebują żadnych napraw aby przywrócić je do ruchu. W sam raz na obsługę helskiej, dużo miejsc na rowery, no i prędkość maksymalna niczego sobie. Na TUR-a by się nadały.

To nie jest Polregio, by wszystko od razu wystawiać na sprzedaż z przeznaczeniem na złom...

HeroPie312:
Ale też pamiętaj, że to jest Arriva..

Po 2 to jest 40-sto letni pojazd i nie ma na to chętnych.

Jestem w dobrej wierze, że Arriva je sprzeda ale nie na złom tylko innemu przewoźników i wrócą do ruchu. Takiego pojazdu się nigdy nie zapomina a był od tak naprawdę idealny. Wszystkie wady zostają przykryte zaletami.

29.10.2020
Mały odkop.
Otrzymałem cynk, że jest szansa na powrót 2 SZT MR/MRD (numerków nie znam) w połowie grudnia br, lecz nie jest to 100% pewne info.

jakubg1:
Niby się zgadza z tym przetargiem (źródło: Inforail):

--- Cytuj ---Ofensywa taborowa Polregio czyli d. Przewozów Regionalnych trwa. Po zakupieniu dwóch EN57AL i przetargu na dzierżawę dwóch składów spalinowych mamy kolejny – także na dzierżawę dwóch dwuczłonowych spalinowych zespołów trakcyjnych. Tym razem pociągi mają zostać pozyskane na 12 miesięcy.

Zamawiający zastrzega prawo do trzykrotnego przedłużenia umowy, na maksymalnie trzy dwunastomiesięczne kolejne okresy. Dzierżawa spalinowych zespołów trakcyjnych obejmuje okres podstawowy od 13 grudnia 2020 roku do 11 grudnia 2021 roku.

Czytaj więcej: http://inforail.pl/kolejne-dwa-spalinowe-sklady-poszukiwane_more_126785.html

--- Koniec cytatu ---

Arriva musiałaby jedynie wystartować w przetargu i go wygrać. Wówczas dwie MR/MRD pojawiłyby się od nowego rozkładu jazdy na 1 do 3 lat w województwie pomorskim.
Poprzedni niemal identyczny przetarg wygrał SKPL oferując podobne konstrukcyjnie zespoły SN83.

HeroPie312:
SZT od Newagu dla KW są dostarczane, więc pod koniec roku do Arrivy powrócą SA134 oraz VT (w sumie 4 pojazdy). Arriva zapewne wydzierżawy VT (w ostateczności SA134). MR'y jeśliby wróciły to pewnie jeździłyby do przetargu a potem out.

Sam odkopałem trochę swoich nagrań tych pojazdów i mam ich ciutek. Na YT również się kilka takowych znajduje. Zdjęcia podglądowe posiadam, rysunki też. Nie mam zdjęć na tekstury, więc jeśli nie wrócą to będzie trzeba się bawić w grafika.

Znajomy będzie w NWW, może strzeli jakieś fotki.

Jeśli ktoś ma dostęp, czas i chęci to może zawitać do Nowej Wielkiej Wsi - tam one stoją.

Ja się powolutku uczę modelować, może jak mi pójdzie lepiej i zrobię kilka prostszych rzeczy, to może zabiorę się własnie za nie. Jeśli ktoś inny się na to znajdzie to miło posłużę pomocą.

Posiadam jakieś materiały i nadal zbieram dodatkowo nowe.

Liczę, że Arriva je sprzeda gdy nie będą już mogły kursować bo pojazdy te są bardzo dobre. SZT z lat 80-tych co śmiga 130 to.. ho ho..

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej