Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Pomoc w grze
dymus:
Opcja prostsza to:
a) zrobienie prostej misji na eventach typu shift+1, shift+2. Robiłoby się to na pustym pliku bez eventów misji i pisało tylko proste przebiegi. Pewnie bez innych pociągów w ruchu, ale mogłoby być ok
b) ręczne zwrotnice - jak nie przeszkadzają Ci sygnały semaforów na stój, a chcesz sobie tylko pojeździć gdziekolwiek, to to jest jakieś rozwiązanie.
Stele:
Co z rozkładami? Stosujesz taki sam algorytm jak gdzie indziej jest to robione. Wysyłasz nowy rozkład przez komórkę semafora lub dedykowaną w drodze skanowania. Czyli najczęściej z semafora wyjazdowego toru z którego chcesz wracać.
Adam325:
Czyli jak nacisne SHIFT 1 lub 2 to ten mój nowy rozkład się pojawi?
A i jeszcze jedno stworzylem nowy sklad w teorii w scenerii ale jak włącze na nim gre to go w grze nie ma coś poradzisz?
Adam325:
--- Cytat: Stele w 17 Września 2019, 20:10:07 ---Co z rozkładami? Stosujesz taki sam algorytm jak gdzie indziej jest to robione. Wysyłasz nowy rozkład przez komórkę semafora lub dedykowaną w drodze skanowania. Czyli najczęściej z semafora wyjazdowego toru z którego chcesz wracać.
--- Koniec cytatu ---
A jak to zrobić?
Czarodziej:
Tak z ciekawości chciałem przejrzeć to wiki. Nigdzie nie mogłem znaleźć linku, na szczęście adres jest dość logiczny: https://wiki.eu07.pl/index.php/Strona_g%C5%82%C3%B3wna
Powodzenia!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej