Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Linia053_Wrzosy
MaciejM:
Kontenery, siano - używam modeli, które są w paczce :) Myślę, że to dobry sygnał dla modelarzy żeby te modele poprawić.
--- Cytuj ---Użyty SMMS_1 wyleciał. Podmień na drugiego mmdka.
--- Koniec cytatu ---
Luz, składy wstawione tylko tak aby cokolwiek stało.
Stele:
Między Nowymi Sadami a Wrzosami stoi cały szereg słupów teletechnicznych odporowych. Z jakiej racji to? Bliskości linii kolejowej? Przed Kujacinem to samo i tam nie ma żadnego uzasadnienia. Takie słupy stawia się tylko na załamaniach linii i przed przejściem przez rzekę/drogę/tory. A na prostej zwykłe przelotki.
We Wrozsach trz yidentyczne trafostacje koło siebie. W tym w jednej drzewo wyrosło. Nie ma to sensu.
Stogi siana ci lewitują. Mają zły origin? Zagęść mapowanie słomy, bo ma za duży kafel.
Ściany lasu za Kujacin Przystanek nie mają ściśniętego mapowania po U? Dziwnie to wygląda i strasznie widać kafelkowanie.
AK2012:
Pojechałem z Dębicy do Jerzynianki osobowym. Co mi się rzuciło w oczy:
-wciąż zbyt niskie niektóre zmodernizowane perony.
-tego ASDEKa można by przesunąć dalej za wskaźnik W16, bo w tym miejscu, gdzie pociągi hamują już przed przystankiem, system może błędnie wykrywać zwykłe hamowanie jako usterkę.
-stacja Jerzynianka jest według mnie dość dziwnie skonstruowana. Peron, przy którym stoi Elf na screenie nie ma z jednej strony krawędzi. Należy albo dodać tam krawędź peronową albo płot. Zejścia peronowe są na peronach, ale brakuje go już od strony miasta. Są ustawione dwa takie same dworce odwrócone wiatą do ulicy, a pomiędzy nimi pusta przestrzeń i reklama. Wygląda to dziwnie.
Jeśli chodzi o samą trasę, to jak najbardziej mi się podoba, otoczenie również jest w porządku (może przydałoby się trochę więcej trawy przy torach?). W połączeniu z Linią 53 tworzy się już konkretny odcinek do przejechania i nowe możliwości pisania scenariuszy.
DzordZ:
--- Cytat: AK2012 w 10 Września 2019, 14:52:32 ---tego ASDEKa można by przesunąć dalej za wskaźnik W16, bo w tym miejscu, gdzie pociągi hamują już przed przystankiem, system może błędnie wykrywać zwykłe hamowanie jako usterkę.
--- Koniec cytatu ---
Jestem przeciw, na sieci woj. mazowieckiego również jest taki punkt, co (chyba) może potwierdzić @AtapiCl. Co więcej, jest to również dobry argument na stworzenie eventu z błędnym wykryciem ASDEKa prawidłowego stanu (false positive).
miloszko:
Według mnie ASDEKi są umieszczane przez PLK specjalnie w takich miejscach gdzie rozpoczyna się hamowanie: w drodze hamowania do semafora, w drodze hamowania do przejazdu SSP, w drodze hamowania do przystanku osobowego, Nie spotkałem się jeszcze żeby ASDEK był zainstalowany w poprawnym miejscu...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej