Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Moc ogrzewania wagonów

(1/2) > >>

Stele:
Potrzebne są dane na temat mocy ogrzewania elektrycznego wszystkich wagonów i zespołów trakcyjnych dostępnych w symulatorze. Zaczynamy to liczyć, a jeśli mają coś wpisane, to 20kW na pałę, podczas gdy ze znalezionych danych, moc ta może być i 2x większa.

Excel do zgrupowania wszystkiego https://docs.google.com/spreadsheets/d/1-TUbHQGzn2mpx6w2D51ZaGFNWPMtJ4PrMY3VC_W15eI

gravition:
Dla EN76 z DTR wyciągnąłem takie dane:
Ogrzewanie na 1 człon ok. 37 kW
Klimatyzacja na 1 człon ok. 32 kW

edit - dane dla EN57AL (thermoking)
ogrzewanie 1 klimatyzator 20 kW
klimatyzacja 1 klimatyzator 31 kW

Stele:
Bipa

--- Cytuj ---Do ogrzewania składu służyły konwekcyjne grzejniki elektryczne zasilane prądem stałym o napięciu 3 kV. Prąd do ogrzewania był pobierany z lokomotywy z prądnicą grzewczą bądź przewodu jezdnego za pomocą łącza wysokiego napięcia. Ogrzewanie miało początkowo moc 42 kW w członach skrajnych i 39,75 kW w członach środkowych. Łączna moc w całym zespole wynosiła 164,5 kW. Z czasem w Polsce zaczęto montować słabsze ogrzewanie o mocy 37,5 kW w członach skrajnych i 35,2 kW w członach środkowych. Dawało to moc dla całego zespołu 145,4 kW
--- Koniec cytatu ---

104ac: 33,5 kW nawiewka
111a: 40kW nawiewka

EU40:
Wagon z przetwornica Medcom nieklimatyzowany ma przetwornicę PSM50 o mocy 50kW.

Jaco:

--- Cytat: gravition w 09 Czerwca 2019, 20:38:58 ---edit - dane dla EN57AL (thermoking)
ogrzewanie 1 klimatyzator 20 kW
klimatyzacja 1 klimatyzator 31 kW

--- Koniec cytatu ---
OK, ale masz na myśli klimę dla pasażerów, czy też w kabinie maszynisty? W TT-TK mamy 2 klimatyzatory RAC dla maszynisty i 3 klimatyzatory LRV na wagony (mam tutaj na myśli EN57A i klimę 1+3+1).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej