Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Sceneria symulująca manewry.
eu07_304:
--- Cytat: "moko_loko" ---mam pytanie czy tam jest na zdięcu mgła czy mi się tak wydaje ??
--- Koniec cytatu ---
@EU43 zrobił chyba za duże trójkąkty, i dlatego jest taki efekt (przynajmniej tak mi się wydaje), ale mógł też zrobić biały kolor mgły.
Marcin Czapnik (Techniks):
--- Cytat: "eu43" ---A może zrobię tylko jedną stację na której będą manewry ?
--- Koniec cytatu ---
W takim razie te manewry musiałyby być bardzo skomplikowane żeby gra zajęła więcej niż 5 minut i była przy okazji interesująca...
PEKAP:
--- Cytat: "EU7_304" ---@EU43 zrobił chyba za duże trójkąkty, i dlatego jest taki efekt (przynajmniej tak mi się wydaje), ale mógł też zrobić biały kolor mgły.
--- Koniec cytatu ---
Nie. Taki efekt(zielone niebo i dziwna mgła) powstaje gdy się nie wpisze do pliku trasy atmo i light.
eu07_304:
Jak ja nic nie wpiszę to niebo mam białe.
youBy:
--- Cytat: "eu43" ---
--- Cytat: "EU7_304" ---Teraz tylko dorobić słupy.
--- Koniec cytatu ---
No waśnie, jak się wstawia słupy?
--- Koniec cytatu ---
Możesz sobie ściągnąć skrypty i dać w nich (w "Wires", na dole) "Make ZigZag" czy jakoś tak, wybrać odpowiednią sieć i słupy same się wstawią w odpowiednie miejsca.
Od razu piszę, nie jest to wyjście idealne, ale szybsze od wstawiania ręcznego. a zawsze można dać odchyłkę 0,0 i wpisać dla + i - ten sam słup i wyjdzie w miarę dobrze.
Nie wstawiaj samych krótkich słupów bo będą stały trochę za blisko, już chyba lepiej będą długie wyglądać. I dodatkowo polecam zapoznnie się z zawartością katalogu scenery\tr. Można tam poznać inne rodzaje słupów i wysiegników, np te do bramki.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej