Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje

Sm41

<< < (6/11) > >>

Piotrek:
Co do kabiny to sprawa wygląda tak, istnieje ok. 6 wersji kabiny, każda ma inne rozmieszczenie amperomierzy (niektóre nawet dwuwskazówkowe). Do tego są 4 rodzaje amperomierzy (stare zaokrąglone, zwykłe, zwykłe podwójne i okrągłe). Dla urozmaicenia planuję zrobić kilka wersji kabin z różnymi układami przyrządów.

Krzysiek626:
No no, trzeba dobrze wymyśleć jak potem takie kabinki będziemy ( A będziemy?) podmieniać w scenerii. Może będą modele t3d poszczególnych numerów lokomotyw z przypisanymi teksturami i kabinami na stałe, a mieszczące się w jednym katalogu SM41. Osobiście bardzo mi się podoba pomysł zrobienia kabiny jako część modelu loka tak aby z zewnątrz można do niej zajrzeć. Tego jeszcze w symku nie mamy. Co na to FPS?. W każdym razie powodzenia bo model piękny ( jak dla mnie).

Piotrek:
Każda SM40/41 będzie miała indywidualnie przypisaną teksturę, chk (będą się delikatnie różnić np. nadmiarami, grubością obręczy, sprawnością sprężarki itp.), model zewnętrzny i model kabiny. Z kabiną widoczną z zewnątrz moze być problem, ponieważ znika ona przy wychodzeniu na zewnątrz (F4) ;)

Krzysiek626:
Jeśli kabina będzie jako integralna część pliku t3d modelu loka, to nie zniknie. trzeba to zrobić tak jak pantograf czy zderzaki. Napisz do Queueda w tej sprawie. Kabina znika jak jej model t3d jest jako odzielny plik w katalogu z lokiem. W tedy reaguje na F4 lub wpis nobody. Powodzenia.

Piotrek:
Próbowałem tak zrobić, ale wtedy:

- części (np. nastawnik) nie będą animowane

- jeśli części kabiny, które mają być animowane zrobię w oddzielnym *.t3d kabiny, to podczas bujania będą się one ruszać inaczej niż reszta wnętrza.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej