Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
Radmor 3066 (manipulator) poszukuję zdjęć ze środka
skorakora:
Witam.
Ostatnio uparłem się, że użyje w manipulatora w pulpicie ET22 zachowując jego oryginalną elektronikę
Większość czasu zajęło mi przywracanie urządzenia do stanu fabrycznego, lecz dalej widoczne są jakieś inne zmiany które bez zdjęcia płytek nie da się przywrócić
Udało mi się przywrócić możliwość wywoływania trzech tonów lecz dalej manipulator nie reaguje na zewnętrzny sygnał radiostop oraz nie emituje radiostopu na kanale 10 po naciśnięciu wywołanie 3, 1
Wiem, że były osoby które posiadały sprawne całe zestawy wraz z manipulatorem, a zwykłe odkręcenie obudowy i zrobienie zdjęcia nie jest raczej problemem
SQT:
Skąd wiesz że nie emituje sygnału?
skorakora:
normalnie jak nacisnę przycisk pod kapturkiem to radiostop działa i przełącza się przekaźnik od hamowania
ale gdy mam to zrobić na kanale przeznaczonym do testu radiostopu (czyli kanał 10 dla radmorów) i naciskam kolejno przyciski wywołania 3 oraz 1 to już nic się nie dzieje
(oczywiście w drugim przypadku nie naciskałem przycisku pod kapturkiem)
EDIT:
Mam jeszcze jedno pytanie - jako iż nigdy nie używałem takiego sprzętu (sprawnego)
Czy to jest normalne że rozmowę w głośniczku słychać normalnie, wywołanie znacznie głośniej a radiostop jest tak głośny, że aż jest nie do wytrzymania ?
SQT:
W takim razie nadawanie może działać ale tylko odbiór nie działa. Sekwencja zew3 i zew1 wysyła sygnał do nastawni i tam dopiero wraca sygnał powrotny RS.
Osobiście jednak radziłbym zaprzestać zabaw z radiotelefonem zanim narobisz sobie kłopotów i pomyśl nad innym rozwiązaniem.
skorakora:
ok dzięki - nie odbierze i nawet nie ma szans bo to jest sam manipulator podłączony za pomocą specjalnego autorskiego sterownika do zasilacza -24V
Pozostaje jeszcze kwestia dlaczego nie reaguje on na zewnętrzny sygnał radiostop (dlaczego mimo podawania na wejście manipulatora sygnału akustycznego radiostopu nie przełącza się przekaźnik od hamowania)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej