Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

LEW EL2 - kolej kopalniana

<< < (15/22) > >>

przecicinek:

--- Cytat: matek123 w 20 Lutego 2023, 21:40:02 ---Ogólnie jest max 4 tekstury wymienne, jednak myślę, że na pojazd bez wyświetlaczy relacyjnych śmiało na 2 teksturach max się wyrobisz.

--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: JAN21 w 20 Lutego 2023, 21:41:32 ---Zasada jest taka, że im mniej tekstur tym lepiej, ale nie ma też co się ograniczać. Nowy Gagar ma trzy tekstury na model zewnętrzny (pudło, dach, wózki) i czwartą teksturę na wnętrze lowpoly. Przyszłościowo mile widziane byłyby mapki pod PBRa :)

--- Koniec cytatu ---

Się rozumie! :D Pewnie będę celował w 2/3 tekstury, bo wnętrze lowpoly jest jak najbardziej w planach. Inaczej niż w PBR workflow nie umiem hah ;-) Diffuse + normal + roughness + metalic - takie mapy stworzyć?

--- Cytat: matek123 w 20 Lutego 2023, 21:40:02 ---Możesz podejrzeć jak tu Dizel zrobił. https://eu07.pl/forum/index.php/topic,34536.0.html

--- Koniec cytatu ---

O zgrozo link nie działa. Jesteśmy zgubieni D:

JAN21:
Link nie działa bo nie masz 30 postów żeby mieć dostęp do Testu dodatków :P

--- Cytat: przecicinek w 20 Lutego 2023, 22:20:16 ---Diffuse + normal + roughness + metalic - takie mapy stworzyć?

--- Koniec cytatu ---
Tak, a nawet jak PBR by był nie zdatny do implementacji to chociaż będzie Normalka :)

matek123:
A sorka, zapomniałem. Możesz sobie tu podejrzeć. https://eu07.pl/svn/pctga/dynamic/cd/t478_12_v1/ Login i hasło jak do forum.

Jaco:
@przecicinek, mam kilka rzeczy, które mogę Cię zainteresować (fotki w oryginale mogę wysłać Ci na maila).

przecicinek:

--- Cytat: Jaco w 21 Lutego 2023, 14:53:28 ---@przecicinek, mam kilka rzeczy, które mogę Cię zainteresować (fotki w oryginale mogę wysłać Ci na maila).

--- Koniec cytatu ---

Ciekawe i interesujące mnie rzeczy - dziękuję za znalezisko! Przyda się przy pracy. Wiadomość z mailem na pv poszła.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej