Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
LEW EL2 - kolej kopalniana
Czarodziej:
O, on żyje :D
Poprawiłeś te rzeczy, o których pisał Jaco?
przecicinek:
--- Cytat: matek123 w 31 Marca 2020, 22:00:58 ---Wygląda świetnie. W razie czego oferuję swoją pomoc w dostosowaniu modelu do maszynowych animacji. :) Mógłbyś jeszcze pokazać redender taki jak tu, tylko z wyświetlaniem krawędzi trójkątów?
--- Koniec cytatu ---
Razem 2242 ścian lub 3463 trójkąty, dojdzie jeszcze trochę bo zawieszenie muszę skończyć. Jeżeli to za dużo mogę zoptymalizować.
--- Cytat: Stele w 31 Marca 2020, 22:05:36 ---Wózek warto mieć na jednym atlasie z resztą zawieszenia i zestawami kołowymi. Przypominam, że maszyna obsługuje jedno texture id na obiekt, a te elementy powinny być jednym, zwłaszcza w dalszych fazach lod.
--- Koniec cytatu ---
Ok, możesz mi powiedzieć jak to jest z wymiarami tekstur w maszynie, to jest czy na w wózki mogę mieć teksturę o rozdzielczości 2048x1024?
--- Cytat: Czarodziej w 01 Kwietnia 2020, 08:30:48 ---O, on żyje :D
--- Koniec cytatu ---
Żyje żyje tylko leniwy był i nie chciało mu się robić :D
--- Cytat: Czarodziej w 01 Kwietnia 2020, 08:30:48 ---Poprawiłeś te rzeczy, o których pisał Jaco?
--- Koniec cytatu ---
Mniej więcej tak, jeszcze będzie trzeba parę rzeczy pozmieniać.
matek123:
W maszynie możemy używać do 4 tekstur wymiennych (4 na tablice kierunkowe, ale to nie ma raczej), więc mogą być i 4. Ogólnie nie przekraczamy 4x4k.
Stele:
Tak jak Matek mówi, 2^n o dowolnych proporcjach do 4k na bok. Znaczy technicznie chyba 16k jest domyślnie na max jakości, ale 4k to rozsądny limit.
Celuj w budżet 100k tri na model zewnętrzny lod0+2-3 fazy uproszczenia. Kabina hq z podobnym limitem. Kabina uproszczona w jednej wersji, maksymalnie uboga.
jarząbek019:
I jak sytuacja z EL2 ? zmieniło się coś od kwietnia ?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej