Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa
Zasięg ograniczenia prędkości semafora
gravition:
Proszę o uściślenie, w jakich przypadkach sygnał obowiązuje do semafora SBL, chodzi np. o wyjazd na sygnał Sz? Wtedy jest jazda 20km/h od semafora wyjazdowego, na którym podany jest Sz do semafora SBL?
kawup:
Nie chodzi do semafora SBL tylko do semafora wyjazdowego, to mój błąd.
Javist:
--- Cytat: Kolej w Polsce w 16 Lipca 2018, 18:15:09 ---Sygnał obowiązuje do następnego semafora wyjazdowego, lub za ostatni rozjazd głowicy wyjazdowej. Na mojej stacji w kierunku Warszawy jest do semafora wyjazdowego, a w kierunku Katowic jest za głowice wyjazdową.
https://semaforek.kolej.org.pl/wiki/images/d/db/Gomunice.png
--- Koniec cytatu ---
Również dziękuję za wyjaśnienie :)
Muszę to na żywo zobaczyć w przyszłym tygodniu, akurat mam niecałe 20km do Radomska. ;)
wołodyjowskiIC:
--- Cytat: gravition w 16 Lipca 2018, 20:06:23 ---Proszę o uściślenie, w jakich przypadkach sygnał obowiązuje do semafora SBL, chodzi np. o wyjazd na sygnał Sz? Wtedy jest jazda 20km/h od semafora wyjazdowego, na którym podany jest Sz do semafora SBL?
--- Koniec cytatu ---
Do semafora SBL obowiązuje generalnie w czasie jazdy na widoczność o ile blokada nie jest unieważniona. Natomiast jazda na Sz do 20km/h, do następnego semafora SBL obowiązuje gdy wyjazd jest na SBL, a do 40km/h i do ostatniego rozjazdu obowiązuje, gdy wyjazd jest na PBL. Mówię o przypadku gdy na semaforze wyjazdowym jest Sz.
EU07-483:
Sygnał zastępczy na PBL do granicy posterunku, nie do ostatniego rozjazdu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej