Symulator EU07 (i nie tylko) > Wydział zamówień
Materiały na kocioł Vapor z SP45
adamst:
Wydaje mi się, że to te same. Tylko robiąc SU wzięli cały ten stojak przestawili i obrócili o 90 stopni, żeby było którędy pociągnąć przedłużenie wału do prądnicy ogrzewczej. Tak to wygląda w moim rozgrzebanym modelu (załącznik):
Przejście masz też koło Vapora, przy szafie, i miejsca jest podobnie jak w SU, a tam koło przekładni to chyba się tak normalnie nie chodzi. Vapor zajmuje więcej miejsca, ale nie ma tego dodatkowego segmentu szafy z aparaturą WN od ogrzewania, więc się wyrównuje.
Rudzik:
Nie ma przejścia zaraz od Vapora pod drugą burtą przez pierwszą ściankę działową. Według planu tam nie ma drzwi. Przechodzi się właśnie koło gaśnic. I jest inny wentylator silnikow, taki jak przy chłodnicach. I jest troszkę przesunięty żeby był dostęp do sterownika kotła.
Masz deski na podłodze?
Powalczę dziś jeszcze z lapkiem może uda mi się go reanimować to postaram się zrobić screen jak ja to u siebie zrobiłem.
adamst:
--- Cytat: Kacu w 15 Lipca 2018, 21:28:26 ---Masz deski na podłodze?
--- Koniec cytatu ---
Nie, ścieżki do tekstur się posypały, i zaczytało ze sputnika ;) Do tego modelu ze 3 lata nie zaglądałem, część rzeczy ma przestarzałych w porównianiu z SU.
--- Cytat: Kacu w 15 Lipca 2018, 21:28:26 ---Według planu tam nie ma drzwi. Przechodzi się właśnie koło gaśnic.
--- Koniec cytatu ---
Rzeczywiście, drzwi nie ma, trzeba będzie zaślepić ;) . Ale jak zerkniesz na plan, to tam faktycznie jest tak wąsko - 1/3 tego przedziału zajmuje osłona przekładni, 1/3 stojak z gaśnicami, no i zostaje wąskie przejście.
Rudzik:
Ja to wykonałem w ten sposób:
http://eu07.pl/userfiles/3953/foto-SU45-10.jpg
a przejścia zostało tyle:
http://eu07.pl/userfiles/3953/foto-SU45-11.jpg
To teraz w sumie zaczyna zastanawiać rozmieszczenie lamp oświetlenia w tej części maszynowni. Bez wyprawy do Kościerzyny będzie ciężko...
A i jeszcze teraz widzę, że układ gaśniczy nie zagląda w ogóle do przedziału Vapora.
Komp ot tak sobie zaczął działać, tylko wiem, że jest BIOS uwalony i długo nie pożyje...:(
adamst:
Wygląda dobrze, i zgodnie z planem. Układ gaśniczy rzeczywiście przedziału kotłowego nie obejmuje - tylko silnikowy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej