Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

SU45 - uszkodzenie lokomotywy

<< < (13/17) > >>

matt3991:
Dzisiaj z ciekawości podmieniłem w składzie (Całkowo v.2 - osobowy) lokomotywę na SU46 i przy nieustannej jeździe na pełnych obrotach temperatura nie wzrasta w ogóle.

Stele:
Su46 trzeba jeszcze zaimplementować trochę zaworów i automatyki, bo teraz od razu otwiera zawór obiegu chłodzenia na full, podczas gdy prawdziwa ma częściowy przepływ zależny od temperatury. Nie powiedziałbym jednak, że nie rośnie wcale. Po prostu dobrze się chłodzi.

tmj:
Byc moze deklaracja braku wzrostu temperatury dotyczyla obserwacji stanu wskaznikow (a nie ekranu f1) w pojezdzie z nieaktualnym .mmd :v

bumer:
Testowane na exe180624 oraz na exe3046 (patch18.05). Z Wilisia do Janiszewa pospieszny z SU45 temperatura w normie i maksymalna jaką udało mi się uzyskać to 85 stopni a obroty to maksymalnie 1250 i ani więcej. Po dojechaniu do Janiszewa i dociskaniu się do składu zapaliła się lampka uszkodzenia lokomotywy. Zdążyłem jeszcze zjechać do szopy. Kolejny pospieszny z SU45 z Janiszewa do Wilisia. Defekt w Paszkach Wielkich. Na magistrali między Janiszewem a Macierzewo miałem maksymalną temperaturę 90 stopni i delikatne traktowałem maszynę. Obroty 1250 miałem  tylko do rozruchu 65-70 km/h i schodziłem do 1100 obrotów i ona jakoś utrzymywała prędkość 80 km/h. Przed Macierzewem zapaliła mi się lampka uszkodzenia lokomotywy gdzie temperature miałem lekko poniżej 90 stopni. Dojechałem w perony do Paszek Wielkich gdzie silnik samoczynnie zgasł. Dosłownie mówię - w obu przypadkach temperaturę jaką osiągnąłem to było 90 stopni. Niech mi ktoś wyjaśni. Dlaczego te uszkodzenie lokomotywy zapala się bez powodu ? Rozumiem żebym katował po 1500 obrotów non stop i przekraczał 100 stopni C temperaturę, ale jadę delikatnie i nawet nie patrząc na rozkład.

Stele:
SU45 ma termostat wody na 91°C ustawiony, więc jak najbardziej poprawnie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej