Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
SU45 - uszkodzenie lokomotywy
adamst:
To coś chłopaki musieli źle przepisać, bo w Trainzie jazda na 10 pozycji jest 100% bezpieczna, nawet w lecie ;) Ewentualnie TS jakoś dziwnie liczy :P Jedyne sytuacje, kiedy fiacik mi się przegrzał w Trainzie (pomijając sztucznie wywołane defekty) to jazda z ciężkim bruttem (1200t) z Chełma do Lublina, przy temperaturze powietrza powyżej 30 stopni - na wzniesieniu przed Zawadówką nawet przy pełnej mocy prędkość potrafi spaść do 20km/h - i wtedy potrafi się przegrzać, bez dodatkowego ruchu powietrza od jazdy.
bumer:
Też mi się tak wydaje. Czasem rozmawiam ze starymi maszynistami, którzy zęby pozjadali na SP45 lub później na SU45 czy SU46. Jak ciągali składy z Jeleniej Góry do Szczecina to nie 5 wagonów tylko z 8 lub 10. Szopa w Jeleniej Górze słynęła z niezawodnych EN57 zimą czy sprawnymi w 100 % spalinówkami. Na SU45 też mieli zasadę, że maksymalnie wystarczyło dać 10 pozycję i miała obroty około 1250 i nie było z nimi problemów czy nawet z przegrzaniem.
Stele:
Na którym exeku? Jak jeździsz teoretycznie zrobionymi spalinówkami, możesz włączyć logowanie parametrów fizycznych. Wykreślę sobie wykres temperatury i będzie widać co należałoby zbić.
tmj:
Puscilem SU45 ze skladem pospiesznym do Wilisia na Calkowie 2 (siedem wagonow) Trzymajac ja praktycznie caly czas na pozycji 10+2 temperatura silnika utrzymywala sie na poziomie ~100 stopni, a wentylatory trzymaly wode w dopuszczalnych granicach. W czasie hamowania i minutowego postoju w Orzechowie temperatura silnika spadla do ~90 stopni.
Tak ze nie wiem, "u mnie dziala". Chociaz nie wykluczam ze szamynowa kalkulacja mocy silnika, a co za tym idzie, generowanego przez silnik ciepla, odbiega od tego co wyliczane jest przez Trainzowy odpowiednik. Dla porownania, wyliczony EnginePower na pozycji 10+2 to ~725 'czegostam, zas na pelnych obrotach 14+3 to 1494. Nie wiem ile ma to wspolnego z rzeczywistoscia i/lub wartosciami jakie kalkuluje tu sobie Trainzowy skrypt :<
bumer:
@Stele testowałem na najnowszym exe 180609.
@tmj Skoro temperatura utrzymywała Ci się blisko 100 stopni to zapaliła Ci się czerwona lampka na pulpicie ? Z tego co wiem i pamiętam z SU46 to temperatura przy takim 7 wagonowym składzie i sprawności maszyny oscylowała się między 80 góra 90 stopni. O ile nie katujemy jej na 13 pozycji. Na każdej spalinówce w MaSzynie nigdy nie używam maksymalnych obrotów w jeździe pociągowej. No chyba, że w skrajnych przypadkach.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej