Czytając powyzsze posty szanownych kolegow przyznam sie ze ciarki przechodza po plecach co do przyszłosci naszego SYMKA!! Nie wiem czy akurat w tym miejscu, czy nie trzeba by było załozyc nowego tematu ale z racji wieku, bo mam moze to kogos zdziwi 50 lat z hakiem, kilka przemyśleń!!!... śledze losy symka od końca 2003r i bawie sie nim i ucze rownie długo?
Widze ze trzeba by było przypomniec co poniektorym istote i tej strony
"Maszyna eu-07.pl... i tego forum!!.. Gro obecnych tu teraz kolegow uczylo sie tutaj na tych stronach pisania tras, modelowani i wielu innych?
Pierwszy zainstalowany program jeszcze bez fizyki zasilania i podnoszenia pantografow nowe kabiny ET-22 czy SN-61 nie wszyscy obecni uzytkownicy pamietaja? jak powstawały, w jakich "bulach sie to wszystko rodzilo?"Ale to było "SOLĄ" tej stron i tego forum!
Ludziska robili wowczas mnostwo rzeczy.. z kazdą nowoscia, nieraz niedopracowana zaraz lecieli na Forum. Wymienialo sie uwagi rady , błedy itd..itp.Ta strona i to forum wtedy żyło!!!
A co teraz ,co dzieje sie teraz oprocz DAWANIA jakichś głupich ostrzezeń przez paru nadgorliwych pomocnikow i moderatorów.Panowie przypomnijci swoje posty z przed paru lat, o co pytaliscie, czego chcieliscie sie dowiedzec, czy wtedy byliscie tacy WSZystko wiedzacy. Bez tych postow to nieraz przez tydzień "to pies z kulawa nogą nawet na forum nie zajrzy">>
I teraz jeszcze te propozycje SPRZEDAWANIA..swoich prac na symku .Uwazam ze o tym to nie powinno się nawet myśleć.przeciez nie takie było pierwotne załozenie tej strony i programu?
Moje propozycje ;
> nie ograniczac nikomu mozliwosci przedstawiani swoich prac niekiedy niedopracowanych i nieograniczania udostepniania .( wiecej życzliwosci ze strony panow fachowcow)!
> udostepnienie chociaz czesci nowego taboru oraz textur jeszcze w starym Symku. (ile tego jest proponuje porównać" Zbiór wpisow "..kol Mariusza W.) i nie czekanie na Obiecywaną paczke całosciową???
> JAKIŚ odzew Szanownych Moderatorow na propozycję komercjalizacji Symulatora!!! (CHYBA ZE MAJĄ CO DO STRONY INNE PLANY).Juz samo pisanie na forum "ja bym dał za model 2 zł a nie 60$" jest co najmniej niepoprawne i tu jakos bez reakcji???
Inne propozycje mile widziane....
Moze to są przemyślenia starego zgreda ale z mysla o ratowaniu tego naprawdę wspaniałego projektu od rychłego upadku.
Pozdrawiam....