Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

EP09 (104E)

<< < (12/17) > >>

EP08_015:
Mam tylko nadzieje że jak od zawsze zgodnie z założeniem projektu; modele i trasy kogokolwiek do symka będą nieodpłatne. Jeszcze tego brakuje by płacić za jakieś tam modele. To ja już wolę mieć te co są standardowo. Wiecie? może i bym zapłacił za model ale tylko jesli:

1. Byłby to model nietypowy np jakiś zabytkowy EU04/EU20 itp z kabina lubbez.
2. Jesli bym poprostu go nie miał wsymku jako serii np: SM15/ SM30 itp.

CZy kolega CTL przewidział także sprzedaz modelu z teksturami w formacie gotowym do wstawienia w symka? <rotfl>

|andy|:

--- Cytat: "EP08_015" ---
CZy kolega CTL przewidział także sprzedaz modelu z teksturami w formacie gotowym do wstawienia w symka? <rotfl>
--- Koniec cytatu ---

OIDP były screeny po oteksturowaniu, ale na sprzedaż były tylko "gołe" modele.

BTW. Może jest tu jakiś prawnik i wypowie się jak wygląda sytuacja, gdyby ktoś kupił te modele i nieodpłatnie udostępnił ogółowi? Jest to zabronione (jakieś prawa autorskie, czy coś w tym stylu)?

hejnal:

--- Cytat: "|andy|" ---jak wygląda sytuacja, gdyby ktoś kupił te modele i nieodpłatnie udostępnił ogółowi? Jest to zabronione (jakieś prawa autorskie, czy coś w tym stylu)?
--- Koniec cytatu ---

Nie jestem prawnikiem ale w tym przypadku to dobrze wiem że jest to zabronione jeśli model jest objęty prawami autorskimi lub chroniony innymi przepisami (np. patent, itp.).

|andy|:

--- Cytat: "hejnal" ---
Nie jestem prawnikiem ale w tym przypadku to dobrze wiem że jest to zabronione jeśli model jest objęty prawami autorskimi lub chroniony innymi przepisami (np. patent, itp.).
--- Koniec cytatu ---

Gdzie sprawdzić czy jest objęty prawami autorskimi? A może prawa autorskie obejmują wszystko co powstanie?

ZT-POZNAN:

--- Cytat: "Mariusz W." ---
--- Cytat: "Akvin" ---
--- Cytat: "|andy|" ---Odpowiedni wątek został zamknięty, więc wypowiem się tu. Trochę tanio sprzedaje się CTL. 10,50 za model? Za tyle pracy? Ja bym policzył więcej...
--- Koniec cytatu ---
No np za tyle: http://www.turbosquid.com/FullPreview/Index.cfm/ID/250331
--- Koniec cytatu ---
To chyba jakaś polska lokomotywa?

Tak, to jest ET22. Niezły model, ciekawe, czy kiedyś w MaSzynie ujrzymy... Ech, marzenia nie do spełnienia.
--- Koniec cytatu ---

Ale brzydki byk, będę żygał. Czoło jakieś takie płaskie, okna prostokątne 2zł bym za to niedał.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej