Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Sceneria "Góry"

<< < (17/30) > >>

Balaclava:
Sam przebieg trasy wygląda bardzo sensownie, układy torowe raczej też. Jedynie do czego mogę się przyczepić to sytuacja jaka jest na screenie 27. Takia serpentyna na głowicy nie ma prawa istnieć.
Zamiast tego:

--- Kod: ---         ____
    ____/_____
  _/______

--- Koniec kodu ---
Lepiej zrobić coś takiego:

--- Kod: ---        /_______
       /______
    __/_______

--- Koniec kodu ---

danniel:
Zał. 27 - Takie flexy potęgują zużycie boczne szyn, siły niezrównoważone i są dość nierealne.
Obawiam się także o kręty odcinek Zalesie Wilków.

JAN21:
Tam jest wszystko do przebudowy ;) 3ds-owe skrypt też idealne nie są i czasem głupieją, np tworzy się idealnie prosty tor korzystając z flexa, a tor wychodzi cały pofalowany.
Co do tego kretego górskiego odcinka, tam też gdzieniegdzie trzeba coś poprawić, ale w większości jest zrobiony zgodnie z tymi wytycznymi Paula. Pochylenia są rzędu 20 promili, a największy promień łuku nie przekracza 400m

ST44-003:
Naprawdę, nie wolałbyś zrobić realnej "Zakopianki"? Też góry górzyste :D
Zastanawia mnie ten screen z jamnikiem na przystanku. Czy to nie za krótki odcinek na skład towarowy w przypadku krzyżowania?
Polecałbym wstawienie powtarzaczy i wydłużenia tego p.o. o 200 - 300 metrów. Wtedy spokojnie składem towarowym można robić krzyż z innym składem.

Matson:

--- Cytat: ST44-003 w 03 Lutego 2019, 10:06:56 ---Zastanawia mnie ten screen z jamnikiem na przystanku. Czy to nie za krótki odcinek na skład towarowy w przypadku krzyżowania?
Polecałbym wstawienie powtarzaczy i wydłużenia tego p.o. o 200 - 300 metrów. Wtedy spokojnie składem towarowym można robić krzyż z innym składem.

--- Koniec cytatu ---

To prawda, podobny problem jest na Całkowie V1, mijanki są krótkie i nie można przez to puścić sensownego, długiego składu. Sugerowałbym wydłużenie, ale to oczywiście w Twojej gestii.

Wygląda to bardzo obiecująco, trzymam kciuki za kontynuację, bo to czego moim zdaniem w Maszynie teraz najbardziej brakuje to trasy - mało ich powstaje, a te które są (głównie Kaliska i Całkowo V2) kiszą się od dawna w dziale nawet nie w teście, a na warsztacie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej