Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Sceneria "Góry"
Balaclava:
Tekstury seamless są jak najbardziej OK. Jedyne co trzeba zrobić, to konsekwentnie retuszować elementy, które tworzą wzorek, aż efekt wzorku będzie mniej wyraźny. U ciebie najlepiej będzie zacząć od wyretuszowania tych poziomych brązowych pasków, a potem zabawa z usuwaniem odmiennego koloru cegieł.
JAN21:
Z mostem jednak odpuściłem sobie te wypalanie tekstury, niby powinno to działać ale sam most jest prowadzony po łuku i odległości nie są takie same, to i tekstura się rozjeżdża. Tak jak jest też wygląda znośnie. Co do tunelu, wartości ambient i diffuse tri zmieniają cokolwiek tylko na exe od tmj, na Milkowym jest jak było. Utworzenie pliku.mat i wpisanie tam tych wartości zadziała? Co ciekawe tor miał już ustawione środowisko jako tunel. Więc nie wiem w czym problem :p
Jaco:
Czy ta przechyłka w tunelu trzyma skrajnię budowli? Wydaje mi się, że po lewej jest za blisko ściany/sklepienia tunelu. Jaka tam jest szlakowa?
JAN21:
Z tego co pamiętam bo tory kładłem już dość dawno to przechyłki były liczone na 80km/h max, nie wiem czy akurat ten łuk, a ze skrajnią to zaraz zobaczę bo może rzeczywiście gdzieś się coś przesunęło za mocno.
Edit: Rumun z Bohunem się mieści, jeszcze dużo miejsca zostaje z każdej strony :)
Stele:
--- Cytat: JAN21 w 02 Lipca 2019, 00:19:21 --- Co do tunelu, wartości ambient i diffuse tri zmieniają cokolwiek tylko na exe od tmj, na Milkowym jest jak było.
--- Koniec cytatu ---
A jak jest z paczkowymi tunelami? Świta mi, że ktoś, gdzieś, kiedyś zamiast puścić makro ustawiające materiały na białe, wybielił je programowo. Milek? Z matem nie zaszkodzi zobaczyć, ale jeśli istotnie coś jest w kodzie, to raczej różnicy mu nie zrobi czy ma ambient podany w nagłówku geometrii czy w materiale.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej