Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
MD Zajączkowo
Dróżnik Wiór:
Tworząc teksturę SN61-97 natrafiłem na pewien problem z osłoną trąb. Ten akurat wóz miał ją w trzech kolorach - niebieski dół, czarny pas i jasna kremowa góra. Próba odtworzenia tego dała wokół przedniej części osłony niebieski obwód. Mam zapytanie, czy znalazłby się ktoś, kto znalazłby czas na to, by pogrzebać w SN61 I serii, by to ulepszyć. Moją specjalnością są jednak tekstury, na modelach się nie znam. Chętnemu dostarczę teksturę SN61-97 do bliższego zapoznania się ze sprawą osłony.
Dróżnik Wiór:
Na warsztat wjechały 3 platformy Res (739-7, 615-6 i 078-8). Wszystkie w starym bordowym malowaniu, przypominającym starsze dzieje, choć w dniu wykonania im zdjęć w zasadzie należały już do PKP Cargo. Tyle że w czasie przeprowadzania im rewizji spółka nie miała jeszcze ustalonego obecnie obowiązującego schematu barw.
Dróżnik Wiór:
Ostatnio wyłamałem się z trybu swoich prac, i działam nad czymś nieco odmiennym pod względem ogółu mej twórczości. Zazwyczaj pracuję nad taborem z przed roku 2000, tym razem jednak zabrałem się za dwie szutrówki Flls należące do zakładu Torhamer z Gdyni. Pewnie to było dla mnie wystarczająco przekonujące, no i adres tej firmy, znajdującej się na ul. Mściwoja. Jak już powiało zimnem północnych wiatrów, to dodam, że wagony doczekają się tuningu optycznego. To dość zapomniane starocie, a odświeżenie pozwoli im jeszcze trochę wytrzymać próbę czasu. Dostaną cały nowy dół w większej rozdzielczości, czytelny. Usunąłem z ramy numer wagonu, ze względu na to, że dół jest wspólny wszystkim szutrówkom. Pierwsza z dwóch jest na wykończeniu:
Dróżnik Wiór:
SN61. Te pojazdy jakoś mi się jeszcze nie znudziły. Matek tworzy modyfikację modelu pod fabryczne lampy. Dla mnie to kolejne maszyny, jakie mogę wykonać, te najstarsze.
Sięgając coraz głębiej w historię SN61 trafiłem na zdjęcie prototypu na zdjęciu fabrycznym (jeden bok i czoło). Znalazłem tylko jedno takie. Ów pojazd nazywał się Damot 31. Zdjęcie jest w miarę dobre, ale i tak stawia wyzwania. Nie ma czytelnych oznaczeń u dołu. Jest ich mniej, pewnie z uwagi że to dopiero jazda testowa, ale i tak nie wiem, co tam jest. Pytanie do znawców, co Węgrzy tam mieli napisane. Na zdjęciu oznaczyłem, o jakie napisy chodzi.
ET22_RULZ:
Szybkie wyszukiwanie i chyba trzeba doprecyzować, że nie jest to do końca prototyp SN61. Okazuje się, że w prezentowanym pojeździe zastosowano eksperymentalną przekładnie hydromechaniczną. Chronologia pewnie jest do ustalenia - obstawiałbym jednak ze względu na datę wykonania zdjęcia (grudzień 1961, rozpoczęcie produkcji SN61 to rok 1960), że wykorzystano do testów być może dodatkowy egzemplarz z produkowanych w między czasie dla PKP SN61.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej